World Clean-up day 18. september

Race for Oceans
ARKIVBILLEDE Per Dam og Signe Simonsen Foto: Privat ARKIVBILLEDE

Race for Oceans Foundation og Sol og Strand Feriehusudlejning har taget initiativ til en strandrensning i forbindelse med World Clean-up Day 2021.

Der er arrangeret strandrensning lørdag 18. september på Blokhus Strand med udgangspunkt ved nedkørslen til stranden fra kl. 10.00-11.30. Alle med passion for havet kan deltage. Medbring dine ynglingsmennesker og arbejdshandsker. Vi har genbrugsbags, som vil blive delt ud, og der er mulighed for en forfriskning efterfølgende.

-- annonce ---

Den første time samler vi havplast, hvorefter vi mødes og bygger havplast figurer, inspireret af havet. Alle deltagere deltager i en lodtrækningskonkurrence om et gavekort på 5.000 kr. fra Sol & Strand Feriehusudlejning.
 

  • Sol og Strand Feriehusudlejning findes lige der, hvor vi er aktive på lørdag – nemlig langs Danmarks kyster, hvor vi i hvert år servicerer mere end 3 millioner overnatninger i de privatejede feriehuse, som vi formidler udlejning af for sommerhusejerne. Vi ved, hvor vigtigt det er, at vi har smukke og rene strande – og rydder op i den plastik, der kommer ind på kysterne. Derfor er vi med på lørdag, siger Per Dam, direktør for Sol og Strand feriehusudlejning.
  • Det er 3. år i træk, at vi bakker op om World Clean-up Day, og i år er vi rigtig glade for at have vores gode venner fra Sol & Strand Feriehusudlejning med, som vi nu også intensivere vores samarbejde med, siger Signe Simonsen, initiativtager til Race for Oceans Foundation.

Om:
World Clean-up Day er et internationalt projekt, oprindeligt startet i Estland og har nu spredt sig til hele
verden. Formålet er, at engagere 5% af verdens befolkning til, at skabe en bedre fremtid, gennem
affaldsindsamling og formidling af viden omkring affaldssortering mm. World Clean-up Day 2021 finder sted lørdag 18. september.

Om:
Race for Oceans Foundation er en almennyttig forening med base i Løkken. De arbejder for at sætte fokus på FN’s Verdensmål 14 – Livet i havet, herunder den stigende plastikforurening. Det gør de ved at skabe synergi mellem sport, strandrensning og viden. Sidste år modtog de Verdensmålsprisen og i oktober lanceres Race for Oceans Global i 25 lande. Læs mere om Race for Oceans på www.raceforoceans.org