Voqalis – 30 år med sang, fællesskab og minder

Koret blev på jubilæumsdagen akkompagneret af deres faste gæstepianist, Ib Buchholst. Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Voqalis – 30 år med sang, fællesskab og minder

Koret ”Voqalis”, som er hjemmehørende i Jammerbugt Kommune, har holdt 30 års fødselsdag og havde i den forbindelse inviteret tidligere kormedlemmer, pianister, korvenner og familie til en festlig sammenkomst i Kultur- og Erhvervscenter Jammerbugt. Eftermiddagen, søndag den 21. april, var fyldt med sang og minder fra et langt korliv.

“Det fællesskab og den energi man får, når man synger, er både livsforlængende og med til at gøre en glad. Det er totalt vanedannende og næsten umuligt at slippe. Derfor har vores kor også bestået så længe. Ikke helt med den samme besætning hele perioden, men mange af os har været med rigtig længe, og en enkelt har været med ‘hele vejen'”, lyder det fra Lisbet Emmery som er medlem af Voqalis.

Voqalis blev startet op af Lene Rom Frederiksen for 30 år siden, og koret har i den tid, der er gået, oplevet en masse sjove, skøre og skønne ting. Det var den historie, der blev fortalt, ved det velbesøgte arrangement i søndags.

Med nedslag i den store nodesamling, blev gæsterne præsenteret for sange, som på forskellig vis har været med til at beskrive særlige oplevelser, rejser, mindeværdige koncerter, og mindeværdige begivenheder i det hele taget, som koret har været en del af. Rejser til udlandet, blandt andet som repræsentant for kommunen (daværende Aabybro Kommune), og deltagelse i ”Good Old Days” som blev afholdt i daværende ”Mediecenteret” i 2009.

“I de senere år har koret blandt andet været ”hus-kor” på Børglum Kloster, hvor vi synger til ferniseringer og ved klosterets julemarked”, slutter Lisbet Emmery.