Virksomheder og kommune mødtes til dialog

Jammerbugtens erhvervsklima var på dagsordenen, da Jammerbugt Kommune den 5. april havde inviteret de private virksomheder til dialogmøde på Kulturhuset Blokhus

Jammerbugtens erhvervsklima var på dagsordenen, da Jammerbugt Kommune den 5. april havde inviteret de private virksomheder til dialogmøde på Kulturhuset Blokhus. Målet var, via dialog at deltagerne i fællesskab skulle definere, hvad der skal til, for at skabe et endnu bedre erhvervsklima i Jammerbugten i årene frem.

De private virksomheder er vigtige for landets kommuner, også for Jammerbugt Kommune. Virksomhederne skaber arbejdspladser og tiltrækker kvalificeret arbejdskraft og dermed vækst og udvikling og grobund for tilflytning af nye borgere og medarbejdere. Derfor var det også vigtigt, at de private virksomheder kom til orde med deres ønsker og behov, og det gav arrangementet mulighed for, fortæller erhvervschef Anna Oosterhof.

-- annonce ---

Med arrangementet fik vi skabt et vigtigt rum til dialog, og netop den tætte dialog med vores virksomheder ser vi som én af de allervæsentligste forudsætninger for at skabe vækst. Jo bedre vi er til at snakke med hinanden og inddrage hinanden i planer, ideer og ønsker, jo bedre forudsætninger har vi for succes. Derfor er det også glædeligt, at det private erhvervsliv bakkede op omkring arrangementet.”

En af de virksomheder der deltog, var Camping i Blokhus, og ifølge indehaverne Karsten Jepsen og Inge Vestergaard var det en lejlighed til at få en dialog om de ting, der fylder i netop deres virksomhed.

”Der var på mødet gode muligheder for også at få fremført vores ideer og tanker over for de fremmødte politikere, hvilket jo også gav dem en indsigt i, hvad erhvervet går og tumler med. Når kommunen rækker ud til erhvervslivet for at få input til, hvordan kommunen kan hjælpe erhvervet, så skulle man da være et skarn, om man ikke stiller op. Det er jo hjælp til selvhjælp.”

Thomas Jepsen, der er CFO hos GODIK i Brovst, var også blandt de virksomhedsledere, der deltog i arrangementet. For ham var det en lejlighed til at lære kommunen bedre at kende. ”Jeg fandt invitationen og initiativet med sådan et møde meget positiv. Jeg er selv forholdsvis ny tilflytter til området, og ny i jobbet hos Godik. På den baggrund havde jeg måske ekstra lyst og behov for at suge inspiration til mig, men bestemt også dele ud af egene erfaringer og oplevelser”. Thomas Jepsen fortæller, at han har oplevet stor imødekommenhed og værdi i kontakten med Jammerbugt Kommune, herunder bl.a. mulighederne for sparring og support fra erhvervsfremmesystemet. ”Der er en serviceminded indstilling med relevant videndeling og indsats for at drøfte virksomhedsrelevante udviklingsmuligheder. Det giver værdi for vores virksomhed”.

Arbejdet med at styrke dialogen og samarbejdet mellem de private virksomheder og Jammerbugt Kommune er en prioriteret indsats, og kommunen har lang tradition for at samle erhvervslivet til både dialogmøder, erhvervskonferencer og branchespecifikke temamøder. Dialogmødet var en del af Jammerbugt Kommunes service set-uppet ”En Indgang til Kommunen – for virksomheder som understøtter, at virksomhederne nemt kan komme i dialog med den eller de afdelinger eller medarbejdere, der kan hjælpe virksomhederne med en given problemstilling.  En Indgang har tilknyttet et særligt telefonnummer og mailadresse, som virksomhederne kan benytte, når de skal i kontakt med kommunen, men ikke ved hvilken afdeling, de skal kontakte. Alle virksomheder der skal i kontakt med kommunen er velkomne til at benytte telefonnummeret 7257 8810 eller mailadressen enindgang@jammerbugt.dk