Vil du investere i en brugt bil? Fem interessante facts om brugtbilsmarkedet i 2021

Arkivbillede

Bilmarkedet ændrer sig hvert år med galopperende hastighed, men visse tendenser og populære bilscams forbliver det samme. Datavirksomheden carVertical annoncerer den årlige rapport, som viser forskellige statistikker fra bilindustrien.

Indsamlingen fungerer på den måde, at virksomheden først indsamler oplysninger om køretøjer fra databaser via VIN-koder og derefter genererer køretøjshistorikrapporter. Alle fakta er baseret på data fra carVertical.

-- annonce ---

1. Den mest beskadigede bilmodel på markedet er en BMW

Skadesstatistikkerne er imponerende: når man summerer skadesomkostningerne fra alle rapporterne om beskadigede BMW’er, er der tale om en regning på 24.427.830.965,63 DKK. 

Det er langt fra alle slags biler, som bliver involveret i lige mange uheld. Måske er det ingen overraskelse, at BMW’er ligger i toppen af skadeslisterne – 47,77% af alle BMW’er på markedet er beskadigede.

Til sammenligning er det kun 29,53% af biler af mærket Fiat, som er beskadigede.

2. Snyd med kilometertælleren forekommer stadig ofte – det gør sig gældende for 18,5% af de biler, som har gennemgået et biltjek

Ifølge de køretøjshistorikrapporter, som er genereret i løbet af året, er snyd med kilometertælleren en af de mest almindelige måder, som bilkøbere bliver snydt på.

18,5% af alle rapporter viste tegn på, at der var snyd med kilometertælleren. I rene tal er det 7.112.444.874 km, som er blevet fjernet hos alle de tjekkede køretøjer tilsammen.

3. Den bil der med størst sandsynlighed bliver stjålet, er en Škoda Octavia

I 2021 fortsatte biltyvene med at stjæle, og skumle bilsælgere fortsatte med at tilbyde biler, som er tilvejebragt via tyveri. Den bedste måde, man kan undgå at investere i stjålne biler på, er ved at tjekke køretøjshistorikrapporten.

Sidste år genererede carVertical 672 rapporter på biler, der var angivet som værende ”stjålne.” Disse data afslørede, at den mest stjålne bilmodel var Škoda Octavia, som blev meldt stjålet hele 38 gange.

Ifølge rapporterne er der 3,75 gange større chance for, at en Octavia bliver stjålet, end din nabos BMW 3 Series. Det betyder, at Škoda-ejere bør være ekstra forsigtige og passe godt på deres biler.

4. Yndlingsbilerne i 2021 er BMW, Volkswagen og Audi

Ud fra vores rapportdata kan vi se, at BMW, Volkswagen og Audi er de mest populære bilproducenter. Tilsammen udgør de 13% af alle biler, som er blevet tjekket via vores platform.

BMW 3 Series er i særdeleshed folkets favorit, og udgør ca. 5% af alle carVerticals historikrapporter.

VW Passat og Audi A4 er ikke langt bagefter, og modeller fra andre producenter er helt nede i top 15.

Andre populære bilmodeller på denne liste er BMW 5 Series, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E-Class, Opel Astra, Mercedes-Benz C-Class, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb og BMW 1 Series.

5. Den bilmodel med flest ældre biler som har gennemgået et biltjek, er en BMW

Der er flere gamle modeller af en BMW, end der er af størstedelen af andre bilmodeller. 40,38% af de BMW’er, som gennemgik et biltjek i 2021, blev fremstillet mellem 1990 og 2010. Til sammenligning ligger dette tal på 14,56% og 19,97% for hhv. VW og Audi. Procentdelen af ældre biler er endnu lavere for en producent som Citroën, der kun udgør 10,92% af de ældre biler.

Læs hele carVertical’s ReDrive 2021-rapport, hvis du vil læse flere statistikker, få mere viden og sjove facts om sidste år.