Vidner søges til intensiv indbruds-efterforskning

Politigården i Aalborg. Foto: Nordjyllands Politi.

Hjørring har i november måned været særligt udsat for indbrud, hvorfor Nordjyllands Politi har efterforsket intenst i området. Særlig opmærksomme borgere har set en mistænkelig tysk indregistreret bil, og Nordjyllands Politi efterlyser i den forbindelse vidner, der har set dette køretøj, som nu er i politiets besiddelse.

Det var fredag aften, 29. november 2019 omkring kl. 21.40, at de opmærksomme borgere bemærkede, at en tysk indregistreret bil af mærket Ford Focus kørte søgende rundt i et villakvarter i Hjørring, som de kørte efter. De så, at den tyske bil endte med at køre ind på en lukket vej. Og da bilen ikke kunne komme videre ned ad vejen, tog to karseklippede mænd flugten til fods fra bilen.

Politiet, der var blevet tilkaldt, kom hurtigt til stedet med patruljer.  

-- annonce ---

 
”Og ved vores efterfølgende undersøgelse af personbilen fandt vi indbrudsværktøj og nogle enkelte smykker,” siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Mikkel Brügmann, der i næste åndedrag efterlyser vidner, som måtte ligge inde med oplysninger om denne tyske bil:

”Det kunne for eksempel være, hvis man har set bilen i dagene op til den 29. november.” 

Billeder af den førnævnte Ford Focus

Ford Focus bagfra.

Ford Focus forfra.

Smykker kan være tyvekoster

Samtidig, fortsætter politikommissæren, efterlyser Nordjyllands Politi også borgere, der måtte have kendskab til de smykker, som man fandt i bilen.

”Vi har jo en mistanke om, at disse smykker kunne være tyvekoster, der stammer fra et eller flere forskellige indbrud,” siger Mikkel Brügmann. 
 
Der er tale om to halskæder, et armlænke, to fingerringe og tre øreringe. Ligeledes er der en 20 kr. ”jubilæumsmønt” indpakket i folie. 

Billede af førnævnte smykker

smykker

Billede af smykkerne.

Ring 114 med oplysninger

Og da weekenden desværre har budt på nye indbrudsforhold i Hjørring, opfordrer Nordjyllands Politi fortsat borgerne til at have fokus på at sikre deres hjem, når det forlades. 
”Og ring straks til os på telefon 114, hvis man observerer noget mistænkeligt,” understreger Mikkel Brügmann. 

Fik nye spor

Politiet har, af hensynet til efterforskningsarbejdet, ikke flere konkrete informationer i den aktuelle sag på nuværende tidspunkt, men det understreges, at Nordjyllands Politi fortsætter den intense efterforskning i og omkring Hjørring i den kommende tid. 

Og politiet kan slutteligt oplyse, at man – da den mobile politistation i sidste uge holdt parkeret forskellige steder i Hjørring – modtog adskillige henvendelser og tips fra borgerne i Hjørring – oplysninger, der har tilført efterforskningen gode spor at arbejde videre med. 

”Vi sætter meget pris på borgernes henvendelser i sagen. Det har været og er en stor hjælp for os i efterforskningen,” slutter Mikkel Brügmann.