Videnskabeligt studie slår fast: Vi prioriterer mor højere end vennerne

Som mor kan du måske tro, at din teenagesøn eller -datter i enhver given situation vil vælge deres venner fremfor dig. Men det er slet ikke tilfældet.
Print Friendly, PDF & Email

Hvis du som mor nogle gange føler, at din teenagedatter eller -søn ville vælge vennerne over dig, så kan du godt ånde lettet op. For de vil nemlig være mere tilbøjelige til at vælge mor fremfor vennerne. Det viser en ny undersøgelse fra UCLA Psychology.

For ifølge en undersøgelse foretaget af det amerikanske Universitet UCLA viser det sig nemlig, at unge er mere tilbøjelige til at vælge deres mødre fremfor nære venner, når de skal til at træffe en vigtig beslutning.

Samtidig viser en ny undersøgelse foretaget af Harvard Business School, at børn af arbejdende mødre både vokser op som glade individer og oven i købet også får gode jobs. 

“Tider skifter, men en ting er konstant. Mor. Vi må ikke undervurdere mors betydning for os. Hun er der altid, når vi har brug for det, og hun spiller en stor rolle i vores liv. Vi har måske ikke altid været helt gode til at sætte pris på hende i hverdagen, men så er det godt, at der findes en dag som Mors dag, der kan hjælpe os til at huske på hende,” siger Søren Flemming Larsen, der er administrerende direktør for Interflora Danmark.

Mors drenge er mere rundhåndede
Selv om det er flest døtre (55 pct.), der sender en kærlig hilsen til mor fra Interflora, så griber sønnerne lidt dybere i lommerne. Det viser sig nemlig, at mors drenge finder lidt flere penge frem, når der skal sendes en blomsterbuket eller en anden gave.

Interflora er forberedt på den store efterspørgsel
Og der er i det hele taget mange, der husker deres mor på Mors dag. Hos Interflora, som er Danmarks største formidler af kærlige hilsner – og især blomsterbuketter – mærker man tydeligt danskernes stigende interesse for Mors dag. 

Alene fra 2016 til 2018 oplevede Interflora en stigning i salget på næsten 20 procent, og derfor arbejdes der lige nu på højttryk for at gøre klar til årets helt store mærkedag, som i runde tal er salgsmæssigt 25 gange så stor som almindelige dage.

“Mor fortjener en stor tak for at involvere sig i vores liv, og derfor skal vi huske at sætte pris på hende. I år har vi igen gjort det ekstra nemt at sende en hilsen til mor, da det hos os – som den eneste blomster-webshop, vil være muligt at bestille en blomsterbuket eller chokolade med levering på dagen helt frem til kl. 13 på Mors dag d. 12. maj,” afslutter Søren Flemming Larsen.