Vibeke Dalsgaard: Skranter demokratiet?

Vibeke Dalsgaard
Vibeke Dalsgaard Formand for Det Radikale Venstre Jammerbugt

AF Formand for det Radikale Venstre Vibeke Dalsgaard  Sortebærvej 5  9492 Blokhus 

Skranter demokratiet?

Diane Aarestrup, som er borgmesterkandidat til det kommende kommunalvalg for Socialdemokratiet har slået til lyd for ansættelse af en borgerrådgiver, som skal styrke dialogen mellem borger og kommunen. Hvis Det Radikale Venstre var medlem af kommunalbestyrelsen i indeværende periode, ville vi selvfølgelig helhjertet have støttet dette forslag. 

-- annonce ---


Alligevel kan vi ikke lade være med at tænke, at behovet for en borgerrådgiver er et sygdomstegn. Det skulle vel ideelt være sådan, at alle lokalpolitikerne fungerede som borgerrådgivere. Når en borger henvender sig til en lokalpolitiker, bør vedkommende uden hensyntagen til om vedkommende er enig i borgerens synspunkter eller ej, rådgive om hvordan man får størst og bedst indflydelse. 

Hvis dette altid sker, behøver man vel ikke en borgerrådgiver? 

Nogle gange kan der ske det, at politikere ender med kun at tale med hinanden og andre, som man er enig med. Det kan give dårlige løsninger. Politiske holdninger har godt af at mødes med det levede liv. Politikerne kan i den grad profitere af at mødes med borgerne. Ikke kun i velplanlagte strømlinede møder men derude i verden, hvor livet leves. 

Lad os endelig ansætte en borgerrådgiver, men lad det samtidig være en advarsel om, at demokratiet i kommunen måske skranter lidt – og hvad gør byrådet ved det problem? 

Deltag i debatten på Facebook:

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn