VIA henter kommunal topchef i Jammerbugt som ny digital direktør

Bjarne Grøn
Print Friendly, PDF & Email

54-årige Bjarne Grøn, der i dag er kommunaldirektør i Jammerbugt Kommune, bliver ny digital direktør i VIA University College.

Stillingen som digitaliseringsdirektør er nyoprettet. Bjarne Grøn kommer til at stå i spidsen for en digital transformation, der skal sikre at de 19.000 fuldtidsstuderende og 20.000 årlige efter- og videreuddannelseskursister i VIA bliver både dannede og uddannede til at tænke og agere digitalt.

Bjarne Grøn er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet og har årelang erfaring med digitalisering. Han har gennem 15 år været ansat i KMD, først som chef for udviklingsafdelingen og som udviklingsdirektør, og senest som Executive Vice President med ansvar for både administrative og borgernære softwareløsninger.

”Både studerende og medarbejdere i VIA University College skal have et digitalt mindset, som understøtter samfundsudviklingen. Med den erfaring, som Bjarne Grøn bringer med sig fra sine tidligere ansættelser, er jeg sikker på, at han er den rette til at løfte opgaven,” siger Harald Mikkelsen, rektor i VIA University College.

Bjarne Grøn har været i jobbet som kommunaldirektør i Jammerbugt Kommune i to år. Her har han været overordnet administrativ leder for 3.000 medarbejdere og for at gøre strategier til virkelighed – i tæt samarbejde med både borgmesteren, kommunalbestyrelsen, Region Nordjylland samt flere statslige myndigheder. Han ser frem til at blive en del af uddannelsessektoren.

”VIA University College er en af Danmarks store uddannelsesinstitutioner, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for den satsning, der skal sikre at de digitale kompetencer er i top hos alle studerende og kursister,” siger han.

Privat er Bjarne bosat i Aalborg, gift med Dorete, der er keramiker, og far til tre sønner på 18, 20 og 22 år.

Bjarne Grøn tiltræder som digitaliseringsdirektør i VIA den 1. april.