Verdensberømt dirigent og orkester gæster Musikkens Hus for første gang 

Dirigent Daniel Barenboim og orkester Staatskapelle Berlin
Print Friendly, PDF & Email


Der er lagt op til en klassisk koncertoplevelse i den absolutte superliga, når den verdensberømte pianist og dirigent Daniel Barenboim og et af verdens ældste og mest anerkendte orkestre Staatskapelle Berlin gæster Musikkens Hus for første gang i efteråret.

Daniel Barenboim var blot syv år, da han gav sin første koncert i den argentinske hovedstad Buenos Aires. I dag betegnes han som en af verdens førende pianister og dirigenter, og nu kan nordjyderne se frem til at opleve den argentinsk-israelske kunstner i Musikkens Hus samt det anerkendte orkester Staatskapelle Berlin, når de sammen indtager Koncertsalen den 19. november 2022.


– Vi er privilegerede over at få besøg af både en dirigent og et orkester fra den absolutte verdenselite. Det hører til sjældenhederne, at så store navne lægger vejen forbi Nordjylland, men besøget er endnu et eksempel på de ambitioner, vi har for klassisk musik her i Nordjylland, fortæller kunstnerisk chef i Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester Tecwyn Evans. 

Lige siden sin dirigentdebut i 1967 i London med Philharmonia Orchestra har Daniel Barenboim været særdeles efterspurgt hos førende orkestre i hele verden, og den i dag 79-årige Barenboim kan bryste sig af blandt andet at have været chefdirigent for Orchestre de Paris samt musikchef for Chicago Symphony Orchestra, hvor han er blevet udnævnt som æresdirigent for livet. Siden 1992 har Daniel Barenboim været generel musikchef hos Staatskapelle Berlin, hvor han desuden er blevet udråbt til chefdirigent for livstid. 

Staatskapelle Berlin blev grundlagt i 1570 og er således et af verdens ældste orkestre med mere end 450 års tradition. Det kan mærkes, når orkesteret indtager scenen, og Staatskapelle Berlin rangerer i dag højt på den klassiske verdensliga på baggrund af optrædener i store dele af Europa samt i Israel, Fjernøsten og Nord- og Sydamerika. 

Koncerten i Musikkens Hus finder sted d. 19. november 2022, og billetter kan købes fra 14. juli kl. 10.00 på www.musikkenshus.dk. Daniel Barenboim og Staatskapelle Berlin gæster desuden Musikhuset Aarhus den 18. november. 

Aftenens program:

Brahms: Symfoni nr. 3, F-Dur op. 90

Brahms: Symfoni nr. 4, e-Moll op. 98