Venstre vil gøre elregningen mindre

Nordjyske folketingsmedlem, Anne Honoré Østergaard (V)


Af MF Anne Honoré Østergaard (V), valgt i Nordjylland

Venstre vil gøre elregningen mindre

Inflationen er på sit højeste niveau i 40 år. Det kan mærkes, når man står i supermarkedet, når bilen skal tankes, og når elregningen skal betales. De store prisstigninger presser økonomien hos rigtige mange danskere. Desværre kan vi ikke udligne prisstigningerne fuldstændig, men vi kan sørge for, at regningen bliver mindre for danskerne.

-- annonce ---


I Venstre foreslår vi at sænke elafgiften helt i bund til EU’s minimum i en midlertidig periode fra 1. oktober 2022 til 31. marts 2023. Det vil tilgodese alle danske husstande i stedet for de få tilfældige og heldige modtagere af regeringens varmecheck. 

Tal viser, at en almindelig dansk husholdning kan forvente en elregning i 2022, der er 12.700 kr. dyrere sammenlignet med sidste år. Sammen med de andre prisstigninger kan det i værste fald tvinge danskere ud af deres bolig. Det er både alvorligt og bekymrende.

I Folketinget vedtog vi den 8. september at sænke elafgiften med 4 øre per kWh. Det støttede Venstre selvfølgelig, selvom vi mener, det er alt for uambitiøst. Sænkelsen svarer alene til en besparelse hos en gennemsnitlig dansk husholdning på 17 kr. om måneden. Det er en ringe hjælp til danskerne i en tid, hvor priserne ikke er steget så meget i årtier.

Venstres forslag om at sænke elafgiften til EU’s minimumskrav på 0,8 øre per kWh vil give danske husholdninger en gennemsnitlig besparelse på cirka 300 kr. om måneden. Forslaget vil samtidig lette de økonomiske udfordringer for både små og store virksomheder, der lige nu kæmper med at betale regningerne.

Venstre vil presse regeringen til, at der kommer en mærkbar sænkelse af elafgiften. Det er retfærdigt og ansvarligt i en historisk dyr tid.

1 KOMMENTAR

  1. “De heldige” hvis du mener Danmark bestyres som et lotteri, passer i ikke jeres arbejde, at give en der tjener 1 mill. om året en afgiftsnedsættelse på 300 om mnd. har da ingen betydning, man må forsøge at hjælpe dem der har behov, selvom nogen måske får som ikke skulle have.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn