Vendsyssels nye Kvinde-Barn Hus indvies med åbent hus

Foto: Region Nordjylland
Print Friendly, PDF & Email

Nye moderne rammer til kvinder og børn på Regionshospital Nordjylland står nu klar til brug. Det fejres med indvielse og åbent hus 1. februar.

Når en lille ny vendelbo slår øjnene op første gang, bliver det fremover på 1. sal i det nye Kvinde-Barn hus på Regionshospital Nordjylland i Hjørring.

Kvinde-Barn Huset, der rummer 7500 kvadratmeter, står efter godt to års byggeri nu færdigt til at flytte ind i.

Fordel for både patienter og personale

Inden patienter og personale rykker ind åbnes huset for offentligheden, så alle interesserede kan få et kig ind i de nye faciliteter. Det sker lørdag den 1. februar.

  • Det er en festdag for hospitalet, for det betyder, at vi nu kan flytte patienter og personale fra nogle af de ældste og utidssvarende bygninger på hospitalet til nye moderne rammer. I huset får vi samlet funktioner som fødegang, barsel, neonatal samt børn og unge, der vil få stor gavn af at komme til at bo tæt på hinanden. Desuden bliver der i huset nye faciliteter til gynækologien, så kompetencerne indenfor børn og kvindesygdomme er samlet under ét tag. Det bliver en fordel både for patienter og personale, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen.

Tag med på rundtur i det nye

Benjamin og Bertram – de to drenge, der tog første spadestik 15. sept. 2017 – klipper det røde bånd ved indvielse, hvor også regionsrådsformand Ulla Astman og byggeudvalgsformand Jørgen Rørbæk Henriksen deltager.

  • Det er meget glædeligt, at vi nu kan tage det nye hus i brug. Det giver et stort løft af hospitalets fysiske rammer, og det er vigtigt for regionen, at vi også kan tilbyde tidssvarende rammer for borgerne nord for fjorden, siger Jørgen Rørbæk Henriksen.

Indvielsen kl. 10 med taler og korsang er for personale, politikere, presse og samarbejdspartnere. Klokken 11 til 14 åbnes Kvinde-Barn Huset for alle interesserede. Her kan man på rundturen bl.a. opleve nogle af de funktioner, huset skal rumme, møde personalet og hilse på hospitalsklovnene.

Afsked med det gamle

Det bliver også muligt at tage afsked med den gamle Børneafdeling, inden den lukkes af.

  • Vi får ofte at vide, at Børneafdelingen i de gamle rammer er hyggelig og har en særlig atmosfære. Det bestræber vi os på at tage med over i det nye hus, så det også bliver et rart sted at komme for små og store. Vi ved dog, at mange har særlige minder fra afdelingen og nogle kommer på besøg indimellem. Derfor vil vi gerne give alle mulighed for at se afdelingen en sidste gang samme dag, som vi byder indenfor i det nye, siger afdelingssygeplejerske Birte Storm fra Afdelingen for Børn og Unge.

Program for lørdag den 1. februar 2020

Kl. 10-11 Indvielse med taler, korsang og klip af den røde snor. Foregår i forbindelsesgangen ved indgangen til Kvinde-Barn Huset.

Kl. 11-14 Åbent hus for alle i Kvinde-Barn Huset.

Om byggeriet

· 7542 kvadratmeter i 3 etager + kælder.

· Stueplan med ambulatorier for kvindesygdomme, jordemoder og diætist samt scanning af gravide.

· 1. sal med fødegang og sengeafsnit for svangre/barsel.

· 2. sal med ambulatorier og sengeafsnit til Børn og Unge

· Kælder med teknikrum og senere personaleomklædning

· C. C. Contractor A/S fra Herning har været totalentreprenør

· Den samlede pris inklusiv fælles tekniske anlæg (bl.a. udvidelse af nødgeneratoranlæg og køleforsyningsanlæg, solcelleanlæg samt renovering af ringforbindelse for ilt- og trykluftinstallationerne) er 217 mio. kr.