Tricktyv opfordrer ældre kvinder til at tælle deres penge

Foto: politi.dk
Print Friendly, PDF & Email

Tricktyv opfordrer ældre kvinder til at tælle deres penge

Politiet fik søndag anmeldelser fra to ældre borgere, der begge havde fået besøg af en tricktyv, fortæller politiet i døgnrapporten og fortsætter:

En 86-årig kvinde fortalte, at en mand ringede på hendes dør omkring kl. 13.00 og sagde, at der havde været flere indbrud i området, og at han gerne ville hjælpe hende med at se, om hun havde fået stjålet noget. Han gik med ind i kvindens lejlighed og opfordrede hende til at tælle sine penge. Det nægtede kvinden dog, og manden forlod stedet tomhændet.

-Kort efter fik en 95-årig kvinde så et lignende besøg, da en mand dukkede op ved hendes bopæl og fortalte samme historie om indbrud i området. Denne gang lykkedes det ham at overbevise kvinden om, at hun skulle tælle sine penge op. Kort efter hun havde talt pengene op, gik manden fra stedet, og efterfølgende opdagede hun, at der var stjålet et mindre kontant beløb.

-Politiet efterforsker nu sagen nærmere og opfordrer til, at man ikke lukker fremmede ind, man ikke har en aftale med på forhånd. Tag gerne en snak med dine ældre familiemedlemmer om, at de skal smække døren i, hvis de bliver opsøgt på den måde på deres adresse.