Trailhead Slettestrand indvies skærtorsdag i påsken

Arkivbillede Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Det velbesøgte trailområde i Slettestrand får fremover bedre faciliteter.

Et såkaldt Trailhead er under etablering og indvies i påsken, til glæde for besøgende, turister og lokale brugere, som netop har efterspurgt bedre parkeringsforhold, skiltning og meget mere.

Konkret etablerer Jammerbugt Kommune i sammen med Naturstyrelsen en ny parkeringsplads ved Sletteåvej og udvider den nuværende parkeringsplads ved Slettestrandvej. Desuden etablerer kommunen overdækkede opholdsfaciliteter i form af en stor bålhytte med borde/bænke-sæt og bålplads som skaber bedre faciliteter i området.

Trailhead Slettestrand er et partnerskab mellem Naturstyrelsen og Jammerbugt Kommune. Det samler de adgangsmæssige muligheder i området til mere klare og entydige ”indgange” til friluftsmulighederne. Projektet bygger videre på et tidligere initiativ med synliggørelse af oplevelsesmuligheder, bl.a. skiltning og nye kort.

Der bliver også opstillet kort- og informationstavler, der både viser vej til de mange rekreative stier og ruter, som området er fyldt med, men også med informationer om området mv. Den fysiske placering sker på Naturstyrelsens areal i tilknytning til den eksisterende motionssti og umiddelbart op til starten på MTB-sporet i Svinkløv Plantage og naturfitnessbanen.

Projektet er gennemført i samarbejde med ildsjæle fra lokalområdet ved Udvikling Han Herred, Naturstyrelsen Thy og Jammerbugt Kommune. Projektet er støttet af FLAG, SE Nyfors Vækstpulje, Lokale- og Anlægsfonden, Jammerbugt Kommunes Turistpulje og Naturstyrelsens Friluftspulje.

Åbningen af Trailhead Slettestrand fejres skærtorsdag 18. april fra kl. 14 med taler, børne-MTB-løb, pandekager over bål og kaffe og kage ved den nyetablerede bålhytte.