Trænger dit hus til en udvendig overhaling? Det skal du gøre

Arkivbillede

Husets ydre er det første folk ser, når de ankommer til dit hus. Af selvsamme årsag er der mange, der finder det vigtigt, at huset fremstår indbydende og afspejler, hvad der gemmer sig indeni. Det kan dog ikke undgås, at din boligs ydre med tiden vil falme grundet vind og vejr med mere. Derfor kan dit hus nok godt trænge til en grundig overhaling indimellem. 

Har du endelig besluttet dig for, at det er på tide at friske dit hus’ ydre op? Så findes der heldigvis flere gode tips og tricks til, hvordan du kan give husfacaden nyt liv.

-- annonce ---

Forkæl fliserne med algebehandling og fliserens

Er du så heldig at have en terrasse omkring din bolig? Hvad end den er lavet af fliser eller træ, kan den se noget så trist og kedelig ud, hvis der stikker ukrudt op, og hvis forekomsten af alger og snavs er begyndt at hobe sig op. Her kan en algebehandling og en omgang fliserens heldigvis gøre underværker for din terrasse og dermed dit hus’ ydre look. 

Du kan enten rense fliserne på egen hånd, eller du kan hyre et haveservicefirma til at hjælpe dig med at få renset fliserne helt og aldeles. Du kan se meget mere på Herligthjem.dk, hvis du vil blive klogere på alt lige fra møbler og underholdning til haveindretning og renovation. 

Rens husets tag

Det danske vejr tager hårdt på dit tag. På trods af, at et tag kan holde i rigtig mange år, så holder det desværre ikke for evigt. I anledningen af, at du giver din boligs ydre en overhaling, gør du derfor klogt i at give dit tag et tjek også. Er mængden af snavs enorm, og er der begyndt at vokse alger og mos frem på dit tag? Så kan en tagrens eller en algebehandling være den rette løsning.

Husk at tage højde for sikkerheden, hvis du arbejder på dit tag på egen hånd. Der er særlige regler omkring opsætning af stillads med videre, og det kan betale sig at følge disse regler, hvis du vil slippe for at komme ud for en ulykke, imens du frisker din boligs ydre op. 

Mal facaden på dit hus

Hvornår er dit hus sidst blevet malet? Rigtig mange vil svare, at det er ved at være et godt stykke tid siden. Det er ikke noget, vi tænker over i dagligdagen, men farven falmer over tid, og kan derfor godt komme til at fremstå kedelig og trist efter et par år. Vil du gerne pifte dit hus op, kan en klat maling derfor gøre underværker.

Har du lyst til at give dit hus en fuld ansigtsløftning? Så kan du begive dig ud i at male huset i en anden farve, end det hidtil har været malet i. Et farveskift kan få dit hus til at føles som nyt. 

Udskift vinduer i huset

Vinduerne er med til at udgøre husets udtryk. Ved at skifte vinduerne i huset kan du give dit hus et helt andet udtryk, netop fordi de udgør sådan en stor del af husets ydre. Det kan være en dyr fornøjelse at skifte vinduerne i huset, hvorfor det primært gøres, hvis vinduerne alligevel er utætte og trænger til en udskiftning, da der dermed ikke opstår nogle yderligere omkostninger at vælge nye vinduer til huset.

Få nu vinduerne pudset

Du sidder indenfor på en varm sommerdag, og når solens stråler lyser ind på vinduerne, kan du tydeligt se, hvor beskidte vinduerne egentlig er. Du bliver enig med dig selv om, at nu må du hellere få vasket de vinduer, men du får det aldrig gjort. Det er et scenarie, rigtig mange kan nikke genkendende til – måske kan du også selv genkende det? 

Som sagt er vinduerne med til at udgøre husets udtryk, hvorfor det kan ødelægge det hele, hvis de er meget beskidte, og det kan derfor godt betale sig at få dem pudset.

Har du udskudt vinduespudsningen, fordi du ikke kan overskue opgaven eller mangler kræfterne til det? Så findes der rigtig mange vinduespudsere rundt omkring i landet, og der er helt sikkert en vinduespudser nær dig, der kan hjælpe dig med at få dine vinduer skinnende rene igen.