Testkapaciteten oprustes i Nordjylland

Ulla Astman(A), regionsrådsformand i Region Nordjylland. Foto: Region Nordjylland
Print Friendly, PDF & Email

Fire kommuner oplever nu stigende smittetryk i Region Nordjylland, hvilket betyder, at regionen har skruet op for antal biler og bemanding.

Landets 3. største kommune har stigende smittetryk


Som landets 3. største kommune kom Aalborg Kommune i dag op på et stigende smittetal. Det fik Region Nordjylland til at mobilisere ekstra testkapacitet, så regionen er klar til at teste endnu flere nordjyder. For lige nu er også Thisted, Frederikshavn og Hjørring Kommune ramt, så der sættes ind i alle fire kommuner.

– Vi har sat mere bemanding på i vores telte, og vi har også rekvireret flere biler, så vi kan sende flere mobile testenheder ud til de steder, hvor der kan være behov lokalt, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).  

– Vi håber, at nordjyderne vil være tålmodige, hvis der bliver ekstra pres på test over weekenden – og husk at bestille tid på coronaproever.dk, for hvis man bare møder op, skubber det uhensigtsmæssigt til det hele, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).  

Besøg på hospitaler

Regionen opfordrer samtidig nordjyderne til at begrænse antallet af besøgende på regionens hospitaler.

– Vi vil gerne henstille til, at pårørende overvejer, om de kan tage så få ind på hospitalet som muligt. Der er ikke tale om et forbud, men blot en opmærksomhed på det, siger Ulla Astman.