Terrasser – skab en oase i din have

Arkivbillede

Terrasser – skab en oase i din have

En terrasse er et oplagt sted at nyde de lange sommeraftener og dyrke din passion for havearbejde. Det er også et sted, hvor du kan invitere venner og familie til hyggelige stunder og grillfester. Men hvordan skaber du den perfekte terrasse? Her får du nogle tips til, hvordan du kan skræddersy din egen personlige oase i haven.

Materialer

Det første skridt til at skabe din egen terrasse er at vælge det rigtige materiale. Der findes mange forskellige materialer på markedet, men natursten er et populært valg, da det er holdbart, robust og giver terrassen et naturligt look. Natursten er også nem at vedligeholde og kan holde i mange år, hvis det behandles ordentligt. Og når man med natursten lægger en mere naturlig linje for designet af sin terrasse, er der heller ikke, som ved mere stringente, minimalistiske terrassesten, det samme ”pres” for at trimme ukrudt konstant – for det er jo netop naturligt og på den måde en del af looket. 

-- annonce ---

Design

Når du har valgt dit materiale, er det tid til at tænke over designet. Her er det vigtigt at tage højde for din egen smag og din have. En terrasse i natursten kan fx kombineres med træ, hvis du ønsker en mere rustik stil, eller med stenbelægning, hvis du ønsker en mere moderne stil. Du kan også vælge at lave forskellige niveauer i terrassen, eller inkludere en pergola eller andre former for beplantning. Men igen, det afhænger naturligvis rigtigt meget af, hvordan din have er i forhold til hældning og størrelse mm.

Belysning

En terrasse skal også være hyggelig om aftenen, så det er vigtigt at tænke belysning ind i designet. Der findes mange forskellige muligheder for belysning, lige fra spotlights til lanterner og lyskæder. Du kan også vælge at installere bevægelsessensorer, så lyset tænder automatisk, når du kommer hjem sent om aftenen.

Det er vigtigt at tænke over, hvordan din terrasse skal bruges, før du går i gang med at bygge den. Skal den primært bruges til at slappe af, eller skal den også være et sted, hvor du kan dyrke din have? Uanset hvad, så er det vigtigt at vælge det rigtige materiale, design og belysning for at skabe den perfekte terrasse. Med natursten som et materiale kan du skræddersy en terrasse, der passer til netop dine ønsker og drømme.