Tale fra borgmesteren omkring corona-situationen

Print Friendly, PDF & Email

Siden starten af coronaudbruddet i Danmark er vi blevet mødt af store mængder information, regler, påbud og anbefalinger. Mens noget information gælder for hele landet, så gælder andet kun borgere og virksomheder i Jammerbugt Kommune.

De mange informationer kan være svære at holde styr på.


Jammerbugt Kommune har derfor samlet en masse information på kommunens hjemmesiden, og kommunikerer til borgere og virksomheder gennem de sociale medier. Ligesom regional- og lokalpressen er en stor støtte i at få vigtige budskaber ud i en meget anderledes hverdag.

Går et skridt videre
For at nå endnu bredere ud, forsøger Jammerbugt Kommune sig nu med et nyt tiltag. I en tale fra Borgmester Mogens Christen Gade, prøver kommunen at nå endnu flere borgere.

Talen bliver sendt på tv-kanalen: Dit Lokal TV, som når ud til flere tusinde husstande via forskellige antenneforeninger. Her bliver den sendt sidst i uge 13. Ud over sendetid på Dit Lokal TV, ligger talen på kommunens YouTube-kanal, på jammerbugt.dk og Facebook.

”Det er vigtigt, at vi alle lever efter de regler og anbefalinger, som myndighederne kommer med. Det er den eneste måde, vi kan hjælpe med til, at vi komme tilbage til en normal hverdag, og det har vi brug for. Derfor prøver vi nu med et andet medie for at nå endnu bredere ud”, forklarer Mogens Christen Gade.

Samtidig er det vigtigt for borgmesteren at få sagt, at selv om alle offentlige ansatte er blevet sendt hjem med løn, så arbejder de altså i høj grad for lønnen.

”Jammerbugt Kommune er i fuld sving på mange vigtige områder. Vi gør alt for at hjælpe erhvervslivet og borgerne i den svære situation, mange er i. Vores virksomhedskonsulenter hjælper erhvervslivet med at finde rundt i hjælpepakker, og jobkonsulenterne hjælper borgere, der mister deres job. Imens arbejder vores sundhedspersonale, lærere og pædagoger og mange andre for at holde en vis form for normalitet i en ikke normal hverdag. Der er selvsagt områder, hvor vi kører på nødblus. Men her prøver vi at indhente nogle af de opgaver, som en normal hverdag ikke nødvendigvis levner tid til”, fortæller Mogens Christen Gade.

På kommunens hjemmesiden finder borgere og virksomheder i øvrigt al vigtig information om driftsstatus, serviceydelser og informationsmateriale om coronavirus. Find det her: https://www.jammerbugt.dk/kommunen/coronavirus/