Tænk på miljøet når du shopper tøj online

Arkivbillede

Tænk på miljøet når du shopper tøj online

På listen over lande med god internetadgang befinder Danmark sig ofte helt i top. Samtidig er vi danskere meget glade for de muligheder, det giver os i hverdagen og er derfor blandt de mest IT kyndige befolkninger i verden. Selvom det kan volde os problemer, når vi skal have nyt digitalt ID eller vores digitale postkasse ændrer platform, så har vi virkeligt taget internethandel til os. Der er mange fordele ved at handle på nettet, især for personer, der bor steder med begrænsede indkøbsmuligheder. For dem betyder shopping ofte en længere køretur til en større by. Så ved at spare på bilkørslen gør man noget godt for miljøet. Og faktisk er der flere måder, hvorpå du kan gøre din online shopping endnu mere miljøvenlig.

Støt webshops, der tager miljøhensyn

Flere butikker på nettet profilerer sig som miljøvenlige og er godt i gang med at gøre sig så bæredygtige som muligt. For webshops der sælger tøj, kan det være noget af en udfordring, da netop tøjproduktion har et stort miljøaftryk, både når det gælder brug af ressourcer, udledning af CO2 og “tøjspild” i form at destruktion af usolgte klædestykker. Nogle tøjproducenter har valgt at benytte materialer, der er mere skånsomme for miljøet end de gængse. Et tøjmærke som Freequent producerer således tøj af genanvendte materialer. Hvis dette kombineres med et brud med ideen om ”fast fashion” og fremstilling af kvalitetstøj, der kan holde i mange år, så er tøjproducenterne godt på vej.

-- annonce ---

Angående papir og emballage

Under forløbet med at fuldføre dit køb, stilles du ofte over for flere valg. Nogle af disse er ressourcebesparende og derfor værd at overveje. Jævnligt kan du således fravælge at få en papirkvittering vedlagt din ordre. Da du i forvejen næsten altid modtager en digital kvittering pr. mail, hvorfor så spilde et ark papir? Andre webshops sender varer i genbrugsmaterialer eller holder deres emballageforbrug på et minimum. Et lille tip til dig som kunde er at vente lidt med at kassere emballagen, som du modtog din ordre i. Den kan du i visse tilfælde genbruge, hvis du får brug for at sende en vare retur. Bliver det ikke aktuelt, kan du måske selv finde en nyttig anvendelse for emballagen. Hvis ikke, så sorter korrekt til genbrug. Husk for eksempel at adskille plast og papir fra boblekuverten.