Svinkløv Camping investerer i nye overnatningsformer

Svinkløv Camping
Print Friendly, PDF & Email


Mere luksuriøs camping, tit kaldet glamping, vokser som overnatningsform blandt både danske og udenlandske turister. En investering i en særlig kombination af telt og hytte er blandt tiltag, der skal vise Svinkløv Campings gæster, at man er kommet for at gøre en forskel på pladsen.

Der skal ske noget nyt med den her plads – det motiverer mig at vise, at vi er nye ejere og at vi vil det her,” siger Birgitte Hassing Andersen, ejer og forpagter af Svinkløv Camping. Her har foråret været brugt på at opsætte tre nye telte med hyttebund. Hytterne er et koncept fra en lokal partner, der har lavet noget lignende til sig selv. På pladsen kalder Birgitte den nye overnatningsform for Bølgetoppe. 
De står helt fast og man ligger i en god seng, men toppen svajer i vinden, så det føles som bølger,” fortæller hun om navnevalget.


Svinkløv Camping er gået ud af en vej, der ligner de populære Glamping Telte, som mange campingpladser i disse år investerer i. Birgitte og hendes mand og ejer af pladsen, Martin Andersen, har i stedet valgt at bygge de alternative koncepter. ”Hyttebunden giver stabilitet og en god nats søvn – naturen rundt om, som man træder lige ud i, giver naturoplevelsen. Det er hvad vi mener med naturluksus,” fortæller de to.

Bølgetoppene bygges med en solid træbund, i dansk træ, af en ingeniør, der har haft produktet som en hobby-beskæftigelse. Træbunden udstyres med væg i halv højde og oven på den, sættes et telt af høj kvalitet. Det hele kombineres med en brændeovn, så det er rart at opholde sig der, også langt ind i de koldere måneder.

Birgitte og Martin arbejder hårdt på at udbygge og udvikle deres campingplads for at give alle typer af mennesker adgang til camping. ”Vi har netop overtaget denne plads fra Skov- og Naturstyrelsen. Hvis vi skal leve af camping om 10 år, skal vi udvikle vores produkt, så gæster uden egen vogn eller telt også kommer til Svinkløv,” siger Martin. Svinkløv har også plads til autocampere, campingvogne og private telte, men de er særligt stolte af Bølgetoppene.

Til næste vinter forventer Birgitte og Martin at bygge flere Bølgetoppe, så endnu flere gæster kan opleve campings mange former.

Fakta om ’Bølgetoppe’
Bølgetoppene måler 250 x 300 cm, 300 cm meters loftshøjde på midten, og i de koldere måneder kan brændeovnen komme til sin ret.
De er bygget til pladsen Lavet af Mads Johansen, fra firmaet Hammerly.
I sæsonen er de prissat til DKK 685,- for første nat, og DKK 385,- for efterfølgende nætter. 
Det vil sige eksempelvis DKK 2.610,- fra lørdag til lørdag (6 nætter)

Fakta om Svinkløv Camping
Svinkløv Camping er en privatejet virksomhed, der er blevet overtaget fra tidligere ejer, Skov- og Naturstyrelsen. Birgitte og Martin er medejere af pladsen som er overtaget fra naturstyrelsen i 2020. Birgitte og Martin tiltrådte som nye forpagtere 2021.

Pladsen råder over 280 pladser i alt.
Der er åbent fra primo april til ultimo september.