Sundhedsstyrelsen ændrer retningslinjer om legeaftaler: Nu må børn lege med så mange de vil

Print Friendly, PDF & Email

Siden den 20. marts har Sundhedsstyrelsens anbefalinger til børns legeaftaler lydt, at børn skal lege med så få andre som muligt – helst kun én eller to venner ad gangen. Derudover skal de lege så kort tid som muligt, og børnene skal helst ikke skifte legekammerat hver dag.

Men onsdag eftermiddag trak Sundhedsstyrelsen anbefalingerne om legeaftaler tilbage.


– Vi har valgt at gå væk fra de her strenge krav til, hvem man må lege med, og hvor mange man vil lege med, og at man heller ikke må have soveaftaler, siger Maria Koch Aabel, chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen, til DR.

– Vi går lidt mere hen til at sige, at det handler mere om at vaske hænder og holde afstand og så videre, siger hun.

– Du må godt lege med lidt flere venner ad gangen, og du må også godt lave en soveaftale. Man skal stadig helst lege udenfor, men man også gerne gøre det indenfor, hvis man for eksempel skal spille computer. Men så arranger det lige sådan, at I bruger hver jeres tastatur eller mus, siger Maria Koch Aabel.


Retningslinjerne lempes på baggrund af et lavt smittetryk i Danmark.

– Vi er et sted lige nu, hvor vi er på vej ind i en genåbning af samfundet, og det er vi også i forhold til børn og legeaftaler og deres hverdag, hvor man gerne skal komme tilbage til en så normal tilværelse som muligt, siger Maria Koch Aabel.

– Børn må gøre det, de plejer at gøre med deres venner: Lege lige så meget, som de vil. Stadig helst udenfor, bare husk håndvasken og noget afstand stadigvæk, tilføjer hun.