Sulten er kun blevet større inden mødet med Lyngby Boldklub

Foto: JammerbugtFC Thomas Jansen

Den blå bølge rullede ganske fornuftigt fra start i NordicBet Liga med et point på udebane i Hvidovre. Nu gælder det første hjemmekamp, og her kommer Superliga-nedrykkerne fra Lyngby Boldklub på besøg i Nordjylland.

Det er en af mange nye og store udfordringer for Jammerbugt FC spillerne denne sæson. En af dem er forsvarsspilleren Daniel Mortensen, der er kommet til fra AaB U19 og som fik sin Jammerbugt FC, NordicBet Liga og senior debut i premierekampen mod Hvidovre IF.

-- annonce ---

– At mærke stemningen, tempoet og ikke mindst det meget fysisk præget spil var fra første minut meget specielt og i særdeleshed fedt. På lige præcis det tidspunkt mærkede jeg for alvor, at jeg var i live, lyder det entusiastisk fra Daniel Mortensen, inden han fortsætter.

– Alle de faktorer, som jeg har været vant til at spille under i min ungdomstid, blev lige pludselig skruet op på maksimal volumen, hvilket virkelig var noget, der gav ekstra energi, en større koncentration og alt i alt var med til vise mig, hvor fedt seniorfodbold er.

Denne ekstra energi og større koncentration bliver der også brug for mod Lyngby Boldklub, der for indtil for få måneder siden spillede i landets bedste række. Men Daniel Mortensen er klar på endnu en udfordring og er indstillet på at vokse med opgaven.

– Efter slutfløjtet havde lydt i Hvidovre, var jeg glad for pointet og holdets præstation, som kun er med til at gøre sulten efter flere point i NordicBet Ligaen endnu større, understreger den unge forsvarsspiller.

Han har kun været i Jammerbugt FC i nogle få uger, men han føler sig allerede hjemme i den blå trøje. Og denne hurtige integration er ikke ubetydelig i en trup, hvor flere nye spillere har sluttet sig til, og hvor opgaverne på ingen måde venter med at stille krav.

– Jeg føler, at holdet har taget godt imod mig og har accepteret en ung spiller, som gerne vil spille hårdt. Alle holdkammerater er meget venlige og samtidig meget lydhøre overfor, hvad man har på hjertet. Så opsummeret fra den første måneds tid i klubben, har jeg kun positive ting at sige, fortæller Daniel Mortensen, mens han og holdkammeraterne forbereder sig til en af sæsonens helt store opgaver, nemlig mødet med Lyngby Boldklub.

Fredagens gæster hentede alle tre point i sæsonpremieren. Her blev det til en 2-1 sejr over rækkens andet oprykkerhold Nykøbing FC, og de kongeblå fra Lyngby vil også være favoritter til sejr i 2. runde. Men de kommer til at kæmpe hårdt for den, forsikrer Daniel Mortensen. Jammerbugt FC er på eget græs og har tænkt sig at gøre det svært at være gæst i Nordjylland. Der skal udvises mod og disciplin, og så skal en vis legemsdel kæmpes ud af bukserne ifølge Daniel Mortensen.

– Vi er selvfølgelig klar over at Lyngby er store favoritter til kampen på fredag. Dog vil vi, som i sidste kamp, gå uimponeret ind til opgaven og spille vores eget spil. Der er ingen tvivl om, at Lyngby på ingen måde synes, at det er fedt, at komme til en mindre kulisse og spille mod nogle nordjyder, der knokler røven ud af bukserne for, at få et godt resultat i første hjemmekamp. Jeg vil helt sikkert vurdere, at vi finder nøglen til succes gennem vores disciplin defensivt, samtidig med at vi er modige og tør spille med bolden, da vi har mange rigtig dygtige boldspillere. Hvis vi kan få alle disse parametre til at gå op i en højere enhed, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at vi kan drille et af de store hold fra denne række, forudser Daniel Mortensen med lige dele ydmyghed og tro på missionen – og mest af alt en stor sult.

Der er kickoff på 2. runde kampen mod Lyngby Boldklub kl. 19.00 fredag aften d. 30. juli.

Køb din billet til opgøret her: https://eventjammerbugt.dk/event/jammerbugt-fc-lyngby-bk/