Styrket politiindsats over for rejsende fra Sverige til Danmark

Fra i morgen, 12. november 2019, igangsættes en styrket politiindsats, herunder midlertidig grænsekontrol, når borgerne rejser fra Sverige til Danmark. Det indebærer, at Nordjyllands Politi vil foretage kontroller ifm. færgetrafikken i Frederikshavn.

Baggrunden for den styrkede indsats er, at den skal imødegå truslen fra både organiseret grænseoverskridende kriminalitet og terror.


Nordjyllands Politi vil, ud over rene stikprøvekontroller, i den kommende tid foretage et antal periodiske kontroller af ankomster fra Göteborg til Frederikshavn – kontroller, som Nordjyllands Politi baserer på en styrket efterretningsindsats. 

-- annonce ---

”Vi går efter en intelligent form for kontrol, hvor fokus for vores indsats er at gå efter den organiserede kriminalitet og ikke efter den almindelige rejsende,” siger politiinspektør Ole Kristensen, der understreger, at politiet vil gøre sit bedste for, at de rejsende kommer hurtigt videre. 

”Vi er i dialog med Stena Line for at sikre, at vores kontroller kommer til at forløbe med så lidt ulempe for passagererne som muligt,” siger Ole Kristensen. 

De passagerer, der går fra borde i Frederikshavn, skal kunne legitimere sig med et billed-id, fx et kørekort. Nordjyllands Politi oplyser ikke, hvornår kontrollerne gennemføres, hvorfor man altid bør medbringe legitimation, når man rejser mellem Danmark og Sverige.