Strid blæst, rene strande og højt humør til Strandrensning i Jammerbugt

Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

Strid blæst, rene strande og højt humør til Strandrensning i Jammerbugt

Trods vejret blev Strandrensning 2024 en hyggelig dag med stor indsamlings-iver og god stemning på strandene i Jammerbugt Kommune.

I alt omkring 1000 strandrensere trodsede det blæsende vejr lørdag d. 16. marts og gav en hånd med kyststrækningerne i Jammerbugt Kommune på Thorup Strand, Slettestrand, Rødhus Klit Strand og Saltum Strand.

”Der var god stemning, og folk lagde en stor indsats for at få strandene rene. Det var fedt at opleve,” fortæller chef for Vej og Park i Jammerbugt Kommune, Flemming Kjeldgaard.

Foto: Jammerbugt Kommune

Selv holdt han til på Rødhus Strand, men meldingerne fra afdelingens medarbejder på de andre tre kyststykker lyder cirka lige sådan: De 45 tilmeldte foreninger var mødt talstærkt op og gik til opgaven med gejst og godt humør.

Og trods en generelt fin stand rundt om på strandene blev der samlet ind, så der blev fyldt godt op i de fire opstillede containere.

Et hyggeligt punktum

Strandrensning 2024 blev en hyggelig start på sommersæsonen og samtidig et godt punktum for en krævende vinter, konstaterer borgmester Mogens Christen Gade, der bød velkommen på Slettestrand, hvor han gik runden sammen med KFUM-spejderne i Skovsgård.

Foto: Jammerbugt Kommune

”Jeg tror, vi alle ved selvsyn fik konstateret, at strandene ligner sig selv. Trods blæsten blev det en helt igennem hyggelig dag. Det meste kan blive sjovt, når vi gør det sammen – også affaldsindsamling. Med strandrensningen fik både foreninger og andre frivillige mulighed for en god dag på de strande, som mange jo var med til at rydde i julen 2023”.

På Thorup Strand stod Michael Krogsgaard for velkomsten, på Rødhus Strand var det Lisbeth Emmery og på Saltum Strand Helle Bak Andreasen. 

Strandrensningen indledtes med uddeling af støttebeviser på 5000 kr. til de fremmødte foreninger og 10.000 til de kystnære lokalsamfund. Støtten var ligesom den afsluttende forplejning ved pølsevognene sponsoreret af Mærsk.