Stormen Pia kan få betydning for trafikken

Foto: Vejdirektoratet
Print Friendly, PDF & Email

Stormen Pia kan få betydning for trafikken

Stormen Pia går i dag i land med vindstød af orkanstyrke og forhøjet vandstand flere steder i landet. Begge dele kan få betydning for trafikken. Vejdirektoratet opfordrer alle trafikanter til at holde sig opdaterede om den aktuelle trafiksituation.

DMI varsler fra torsdag aften stormende kuling til storm med vindstød af orkanstyrke. Generelt bliver vinden kraftigst i kystnære egne, og der ventes forhøjet vandstand flere steder. Det voldsomme vejr kan betyde store ændringer for din rute specielt, hvis du skal med færge eller køre over broer. Vejdirektoratet opfordrer alle til at tage en række forholdsregler under stormen. Skal du ud at køre:

  • Tjek vejrudsigten inden du kører hjemmefra.
  • Hold dig opdateret om den aktuelle trafiksituation på Trafikinfo.dk eller ved at lytte til P4 Trafik.
  • Kør i god tid, pas på farten og hold afstand.

Når vinden er så kraftig, skal du som trafikant være opmærksom på, at der kan ligge løse genstande, væltede træer og lignende på vejen. Derfor er det vigtigt at køre forsigtigt og holde god afstand til den forankørende.

På broerne skal du være særligt opmærksom, da blæsten kan påvirke kørslen mærkbart. Det gælder især vindfølsomme køretøjer som trailere og høje lette lastbiler. Kører du med tagboks fyldt med pakker, så vær opmærksom på, at bilen er mere vindfølsom på grund af højden, og tyngdepunktet er hævet, så sæt farten ned særligt i sving.

På Trafikinfo.dk og på X, Vejdirektoratets Trafikinfo, kan du se, om det frarådes vindfølsomme køretøjer at passere broerne.

Når der er markant forhøjet vandstand, skal du som trafikant være opmærksom på, at trafikken kan blive påvirket af oversvømmelser og lukkede veje som følge deraf.

Da det voldsomme vejr kan give forlænget rejsetid, er det en god idé at køre hjemmefra i ekstra god tid. Overvej om det overhovedet er nødvendigt at køre, eller om du kan køre på et andet tidspunkt. Vinden forventes at være aftaget inden juletrafikken for alvor bryder løs fredag, men, tjek fortsat trafiksituationen og følg anbefalingerne på Trafikprognoser | Vejdirektoratet, da der vil være pres på trafikken op til jul.

Følg Vejdirektoratet Trafikinfo på X