Større politiøvelse i Brønderslev

Print Friendly, PDF & Email

Senere i dag, 20. marts 2019, vil man, i og omkring Brønderslev, kunne opleve et større ombud af politifolk, reddere, militærfolk samt en hel del udrykningskøretøjer.

Det sker, fordi myndighederne i dag – fra midt på eftermiddagen og frem til midt på aftenen – vil afholde en større øvelse, hvor adskillige beredskaber vil være repræsenteret. Derfor skal man som borger ikke blive bekymret, hvis man pludselig ser en større opbud af uniformerede folk og hører og ser udrykningskøretøjer i Brønderslev.  

”Der er som sagt kun tale om en øvelse. Vi beklager de ulemper, det kan give, og vi beder om borgernes forståelse. Det er nemlig vigtigt for vores arbejde, at vi hele tiden øver og holder vores færdigheder skarpe,” siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Anders Uhrskov, der er overordnet ansvarlig for øvelsen.  

Der kan blive tale om mindre forstyrrelser af trafikken i Brønderslev by, men der vil blive etableret omkørsler, således at trafikken forhåbentlig generes så lidt som muligt. 

Af hensyn til øvelsesdeltagernes læring kan politiet ikke i detaljer forud for øvelsen forklare om øvelsens konkrete indhold. 

”Men overordnet kan vi sige, at vi skal afprøve og vurdere hele vores beredskabs samlede indsats ved større ulykker. Målet er, at vi vedligeholder vores kompetencer og også får identificeret steder, hvor vi kan gøre det bedre,” forklarer vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.  

Øvelsen forventes afsluttet i løbet af aftenen, men der kan naturligvis gå lidt længere tid, inden alle beredskaberne har forladt Brønderslev.