ForsideDebatStævnemøde ved Aggersundbroen

Stævnemøde ved Aggersundbroen

Af Henrik Brønnum Hvorvarp, Regionsrådskandidat Vesthimmerlands Kommune og Ulla Flintholm, Formand for Børne- og Familieudvalget og Regionsrådskandidat Jammerbugt Kommune

Fredag den 29. oktober havde de to Regionsrådskandidater Henrik Brønnum Hvorvarp fra Vesthimmerland og Ulla Flintholm fra Jammerbugt sat de to borgmestre Per Bach Laursen og Mogens Gade stævne ved Aggersundbroen.

De fire er enige om at forsøge med endnu et opråb imod beslutningen om at etablere
fjernstyring af broen og fjerne brovagterne, så de ikke længere er fysisk tilstede på broen.

Man må spørge sig selv, om grundlaget for beslutningen er i orden, fortæller de fire. Der er stillet en række spørgsmål til Vejdirektoratet, som ikke er besvaret, og det har vist sig, at der er jo faktisk er flere tekniske udfordringer på Kronprins Frederiks Bro, som var den klapbro, der først blev valgt ud til forsøg med fjernbetjening, fordi der er en nærliggende alternativ forbindelse over Roskilde Fjord.

Tekniske udfordringer der betyder, at man ikke som planlagt har kunnet fjerne brovagterne.
Og den store usikkerhed om beslutningen, virker det, eller virker det ikke – skaber en meget stor utryghed for borgerne i begge kommuner, hvilke konsekvenser får det for os

For vi har ikke en nærliggende alternativ forbindelse over Limfjorden – tværtimod, vi har langt. Så vi bekymrer os om, hvor ofte der vil ske fejl, og hvor ofte der vil opstå forsinkelser med lange køer til følge?

Vejdirektoratet opererer med en responstid på en time – det betyder, at vi fremadrettet, på begge sider af broen, skal acceptere, at der sendes et udrykningshold fra Aalborg til Aggersund, og at det må tage en time, inden de når frem. Det er jo helt uacceptabelt. Alle ved, hvor lange køer, der skaber, når bare broen ikke kan passeres i 10 min. Og hvordan vil udrykningsholdet nå frem, når der er kilometerlange køer?

Aggersundbroen er vores livsnerve, vi bliver utrygge, når vi ikke ved om f.eks. ambulancen kan passere, når det er nødvendigt, en utryghed der forstærkes af, at ambulancetjenesten pr. pr. 1/4-22 skal drives af Regionen selv i samarbejde med PreMed. Og PreMed’s ambulancer bliver placeret lige syd for broen i Aggersund. Det kan få fatale menneskelige konsekvenser, hvis en ambulance ikke kan passere broen.

Vi har også mange husdyrstransporter, der passerer – kan vi risikere at skulle sende dyr ud på lange omveje? Eller bliver transporten fanget i en timelang kø, og hvilke konsekvenser får det for dyrene?

Så er der hensynet til erhvervslivet og arbejdspladser.

Begge kommuners erhvervsvenlighed risikerer at smuldre, hvis store arbejdspladser som f.eks. Bejstrup ikke har sikkerhed for driften? Og vil det koste lokale arbejdspladser?
Og hvad med turisterne? Finder de andre steder at besøge, hvis de for ofte oplever ventetid ved broen?

Vejdirektoratet må derfor udsætte beslutningen om at fjerne brovagterne – det vil skabe tryghed.
De fire politikere er dog helt enige om, at den bedste løsning for området vil være at bygge en ny bro.

Aggersundbroen er et fint stykke historie, men den er utidssvarende og alt for smal. Og selv om Jammerbugt og Vesthimmerland begge er landdistriktskommuner, så må man som minimum kunne stille krav om at være forbundne på en ordentlig måde. Der er derfor også brug for at få Regionen mere på banen, når det handler om vigtig infrastruktur uden for Aalborg. Regionen vil rigtig gerne blande sig i debatten om infrastruktur, nu må de vise, at de mener det og tage ansvar for at støtte op om en ny
Limfjordsforbindelse – også i Aggersund!

Og det ansvar er vi villige til at tage, hvis vi bliver valgt, lyder det fra de to Regionsrådskandidater.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER