Stærk holdindsats sikrede flot sejr i Hobro

Bardhec Bytyqi
Bardhec Bytyqi Foto: Thomas Jansen JammerbugtFC
Print Friendly, PDF & Email

Der var dækket op til et divisionsbrag fredag aften på Amerikavej, hvor Jammerbugt FC gæstede Hobro IK. Og sikke et brag det blev. I en jævnbyrdig og intens kamp viste Jammerbugt FC mod og evne til at tage initiativet og i sidste ende også sejren.

Selvom temperaturen var lav, var stemningen høj. Hvad der ved første øjekast kunne ligne konfetti, i hjemmeholdets gule farve, var dog efterårsblade, der blæste ind over det ganske hyggelige DS Arena. De mange medrejsende 12. mænd holdt varmen med en fantastisk opbakning igennem hele kampen. Men kulden bed denne oktober aften, hvor der også var bid i tacklingerne.

Allerede i de første sekunder trak værterne det første gule kort. Det var ellers en start, hvor de to mandskaber så hinanden lidt an. Der var intensitet, men ikke optræk til målchancer i den indledende fase. Efter 10 minutter kom hjemmeholdet fans dog halvt op i sæderne, da Hobro kombinerede sig frem ad banen, men det lovende angreb blev bremset på kanten af Jammerbugt FC’s felt.

Jammerbugt FC bød sig også til, og med 16 minutter på stadionuret spillede de blåblusede sig til kampens hidtil største chance. Et højt genpres sikrede at Jammerbugt FC fastholdte sit angreb, og efter et par hurtige kombinationer kom Solomon Onome Ogberahw igennem Hobro’s bagkæde og i feltet chippede han bolden over Hobro keeperen, men også forbi mål.

Halvvejs i de første 45 minutter viste Jammerbugt FC både mod og evner, da der fra egen bagkæde blev spillet flot igennem Hobro’s første pres. Det gav en farlig situation, hvor Bardhec havde plads til at drive bolden frem og servere den for venstrefoden af Solomon, der var en blandt flere blåblusede, der var fulgt med frem. Afslutningen susede desværre lige forbi foden af Hobro’s ene stolpe.

Der blev spillet en åben og jævnbyrdig kamp, hvor spillet bølgede frem og tilbage, og hvor hverken ude- eller hjemmehold kunne føle sig sikre. Med fem minutter til pausen fastholdt Jammerbugt FC på ny et pres på hjemmeholdets bagkæde, og det gav flere farlige situationer. Men igen uden at nettet kom til at blafre.

Til gengæld gav det også en farlig omstilling til Hobro, da Hobro’s Kasper Høgh stak afsted på en friløber fra midterlinjen. Marcus B. Sørensen kom ud og fik gjort målet tilpas lille og Hobro angriberen overplacerede sin afslutning, der strøg tæt forbi mål.

Dermed forblev det 0-0 ved pausen efter en 1. halvleg, hvor Jammerbugt FC havde spillet en særdeles god omgang fodbold.

Det fortsatte med at være en jævnbyrdig affære i 2. halvleg, hvor begge hold angreb kampen, men manglede at den sidste afgørende aktion lykkedes.

Efter en lille time kom Jammerbugt FC tæt på. De blå havde fået skubbet spillet op på kanten af værternes felt. Her endte bolden efter lidt småspil hos David Edvardsson, der trykkede af. Et brækkende hug tordnede mod kassen, men Hobros keeper fik lige netop en knyttet næve i vejen. Den efterfølgende sekvens gav en række skudmuligheder, men hver gang fik Hobro defensiven blokeret.

Halvvejs i 2. halvleg var det Hobro, der kom tæt på. Et indlæg endte ved bagerste stolpe, hvor Marcus måtte ud i fuld længde og med en god refleksredning helt ude ved den ene stolpe sørgede for at holde bolden ude af nettet. Minutter senere var Hobro tæt på igen efter et hjørnespark.

På dette punkt stod kampen og tippede fra den ene til den anden side. Der var optræk til mål og i det hele taget masser af aktioner i begge ender. Som kampen gik ind i det sidste kvarter, tippede den, og det blev i Jammerbugt FC’s farvør. Indskiftede Sead Gavranovic trykkede af fra kanten af feltet. Afslutningen blev rettet af og Bardhec Bytyqi var først over den løse bold, som han sendte fladt i nettet til 0-1 og stor jubel.

Hobro forsøgte efterfølgende at lægge pres på for en udligning, men Jammerbugt FC mandskabet hold hovedet koldt og trods fem lange tillægsminutter gjorde de arbejdet færdigt og fightede en flot, velspillet og vigtig sejr hjem.

Endnu en stærk holdpræstation fra et Jammerbugt FC-mandskab, der vokser fra kamp til kamp i NordicBet Ligaen. Denne aften i Hobro var en stærk 12. mand præstation også en væsentlig del af holdindsatsen. Fra både de helt unge og de lidt ældre var der flot opbakning på DS Arena – tak for det!

Hobro IK – Jammerbugt FC: 0-1 (0-0)
77’ 0-1 Bardhec Bytyqi, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Kelvin Emmanuel Igbonekwu (Max Møller), Moussa Kamara, Nikolaj Lyngø, Mads Larsen (Emil A. Nielsen), Solomon Onome Ogberahw – Bardhec Bytyqi, Christian Rye, David Edvardsson (Aleksander Nilsson), Omar Natami (Sead Gavranovic)– Frederik Høgh (Daniel Mortensen). Ikke benyttet: Marcus Sloth, Benjamin Schubert.