Spørgsmål – Dækker min indboforsikring tyveri af vasketøj fra et ulåst vaskerum eller tørresnor i gården?

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Kære brevkasse

Jeg bor i en boligforening, hvor vi har et vaskerum i kælderen. Vi har på det seneste været plaget af en del tyverier i vaskekælderen, specielt fordi mange beboere glemmer at låse døren.

Jeg har ikke plads til en vaskemaskine i min lejlighed. Jeg benytter derfor ofte vaskerummet og den tørreplads, som vi har i gården. Vil min forsikring dække, hvis nogen stjæler mit tøj fra vaskerummet, fordi andre glemmer at låse døren? Eller hvis det bliver stjålet fra tørresnoren i gården?

bh. Beboeren

Svar:Kære beboer

En indboforsikring dækker de fleste former for tyveri. Men der kan være en række begrænsninger i dækningen, når der er tale om simpelt tyveri, dvs. tyveri fra en ulåst bygning eller uden for bygning.

Bl.a. dækker de fleste indboforsikringer kun særligt værdifuldt indbo op til et vist beløb. Det kan eksempelvis være kunst, elektronik, spiritus m.m. Og værdier som penge, smykker samt guld- og sølvtøj er aldrig dækket ved simpelt tyveri.

Tøj bliver betragtet som almindeligt indbo og vil normalt være dækket fuld ud, hvis det bliver stjålet fra enten vaskerum eller jeres tørreplads i gården.

Selvom forsikringen dækker, vil jeg alligevel forslå, at du taler med din boligforening om de mange tyverier. For hvis du gentagene gange anmelder et tyveri til din forsikring, kan dit forsikringsselskab på sigt sætte prisen op eller ændre din dækning.

Foreningen kan måske opfordre alle beboere til at låse vaskerummet efter sig. De kan også overveje andre tiltag, som kan nedbringe antallet af tyverier. I kan fx udskifte låsen, så døren automatisk låser, når I smækker den.

Bedste hilsner

Forsikringsoplysningen har i mere end 85år ydet uvildig rådgivning til Danske forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning