Spar penge på din elregning ved at bruge strøm, når den er billigst.

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Spar penge på din elregning ved at bruge strøm, når den er billigst.

At spare penge på elregningen handler ikke kun om at finde det billigste elselskab eller skifte til mere energieffektive apparater. En ofte overset strategi er at være opmærksom på, hvornår du bruger strøm i løbet af dagen. 

Ved at tilpasse dit strømforbrug til de rette tidspunkter af døgnet kan du potentielt spare penge på din elregning og samtidig bidrage til at reducere belastningen på elnettet i spidslastperioder.

Hvordan fungerer variabel prisfastsættelse?

Mange elselskaber tilbyder nu variabel prisfastsættelse, hvor prisen på strøm varierer afhængigt af udbud og efterspørgsel i elmarkedet. Typisk er priserne lavere i perioder med lav efterspørgsel, såsom om natten eller i de tidlige morgentimer, og højere i spidslastperioder, når efterspørgslen er størst, f.eks. om eftermiddagen eller om aftenen, når folk kommer hjem fra arbejde, laver mad og tænder for fjernsynet. Du kan bruge en hjemmeside til at tjekke Hvad koster strøm nu? 

Hvordan kan du udnytte variabel prisfastsættelse til din fordel?

  • Skift dit forbrug til ikke-spidsbelastningsperioder: Ved at planlægge dine aktiviteter, der kræver strøm, til ikke-spidsbelastningstiderne kan du drage fordel af de lavere priser. Dette kan omfatte at vaske tøj, opvask, opladning af elektroniske enheder og andre energikrævende aktiviteter.
  • Brug timerforskydningsteknologi: Mange moderne apparater, herunder opvaskemaskiner, tørretumblere og klimaanlæg, har indbygget timerforskydningsteknologi, der giver dig mulighed for at planlægge, hvornår de skal være aktive. Ved at indstille disse apparater til at køre i lavprisperioder, kan du spare penge uden at skulle ændre dine rutiner.
  • Overvej investering i smarte hjemmeenheder: Smarte termostater, lysdæmpere og andre hjemmeautomatiseringsenheder kan hjælpe dig med at styre dit energiforbrug mere effektivt. Disse enheder kan programmere dit hjem til at bruge mindre strøm, når priserne er høje, og mere strøm, når priserne er lave.

Planlæg energirenovering af dit hus

På længere sigt kan det være en god idé at se på, hvilke investeringer der skal til, for at energioptimere dit hus. Det kan være du planlægger at få opsat solceller eller huset generelt trænger til ny isolering eller nye vinduer, alt sammen større udgifter på budgettet. 

Så start med tipsene ovenfor og se, hvilken forskel det kan gøre for din elregning og glæd dig til, at vi går varmere og lysere tider i møde, hvor vi ikke skal bruge helt så mange penge og strøm på at varme vores boliger op.