Sover du med den rette hovedpude?

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Sover du med den rette hovedpude?

Sover du med den rette hovedpude? Du tænker måske ikke over det, men svaret på det spørgsmål har stor indflydelse på din søvnkvalitet. I denne korte oversigt kan du lære om, hvordan den rette pude kan løfte din nattesøvn til et nyt niveau.

Hvorfor er det vigtigt at sove med den rigtige hovedpude?

Du tænker måske ikke over det i din dagligdag, men hovedpuder har stor betydning for din komfort om natten og dit velvære om dagen. Hvis hovedpuden ikke passer til dig, kan det nemlig resultere i en øm natte eller måske endda smerter. Hvis du sover på forkerte hovedpuder, kan din nakke ligge bøjet, hvilket lægger pres på din rygsøjle. Over en hel nat, kan det være hårdt for ryggen og derfor kan du vågne op med øm nakke og ryg. Derfor skal du sove med en pude, som har den rette højde. 

Den rette højde

Men hvad er den rette højde så? Svaret på det spørgsmål kan variere fra person til person. Generelt kan man dog sige, at den rette hovedpude for dig har en højde, som hjælper dig med at ligge så lige som muligt. Jo mere lige din rygsøjle er i løbet af natten, jo mindre pres bliver der lagt på den. Det resulterer i en bedre søvn og en bedre dag, da du ikke skal døje med øm ryg og nakke. Den rette højde kan variere fra person til person, men generelt vil en mellemhøj pude passe til de fleste. Du kan dog have særlige behov, så prøv dig frem.

Åndbare materialer 

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af dine hovedpuder, så vælg en pude i et åndbart materiale. Det kan lede overskydende varme væk om natten, så du får den bedst mulige søvn uden forstyrrelser. Så skal du nok vågne veludhvilet op til en ny dag.