Sommerkunstskole 2024 på Bratskov – fuld tryk på kreativitet og fællesskab

Bratskov
Bratskov. Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Sommerkunstskole 2024 på Bratskov – fuld tryk på kreativitet og fællesskab

Når Sommerkunstskolen slår dørene op i uge 32, vil der være spændende og kunstneriske aktiviteter for børn mellem syv og tolv år på den gamle herregård, Bratskov i Brovst.

I år kan børnene vælge mellem fire forløb, som er:

  • Billedkunst & Design – Kunst med Garn
  • Dans – Koreografi og Bevægelse
  • Vi Bygger – Drager
  • Papirkunst – Lav din egen Kunstbog med Museum for Papirkunst

Det er professionelle kunstneriske undervisere, der står for undervisningen, og der bliver mulighed for både fordybelse, kreativitet, læring og selvfølgelig en masse sjov med nye kammerater.

En klassiker i Jammerbugt Kommune

Formand for Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen, fortæller, at Sommerkunstskolen har eksisteret i rigtig mange år og at den er blevet en institution og en betydningsfuld del af de kulturtilbud, som Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget iværksætter for borgere i Jammerbugt Kommune:

”Kunst og kultur er en vigtig del af børns udvikling og trivsel – noget som giver dem værdifulde færdigheder og værktøjer til livet fremover. Derfor bør vi selvfølgelig opmuntre og støtte børn i at udforske og dyrke deres kreative potentiale samt give dem mulighed for en uge med masser af socialt samvær med nye og gamle kammerater.”

Vigtigt med kultur og kreativitet

Næstformand for Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget, Kiki Bach, er enig. Hun supplerer:

”Kulturelle og kreative aktiviteter spiller en central rolle i børns kognitive og sociale udvikling. Desuden stimulerer kulturelle aktiviteter børns fantasi, kreativitet og problemløsningsevner, da de udfordres til at tænke ud over det konkrete og eksperimentere med nye idéer og koncepter. Ikke mindst skaber Sommerkunstskolen fællesskaber på tværs af kommunen og fællesskaber for børn med andre interesser end de gængse foreningsaktiviteter.

Ugen afsluttes med offentlig fernisering og opvisning, hvor børnene viser, hvad de har lavet i ugens løb. Ferniseringen er for alle interesserede og vil være fredag 9. august 2024 kl. 13.00.

Tilmelding
Invitationen er netop sendt ud til alle skoleelever i den relevante alder via skolernes AULA. Sommerkunstskolen er for alle børn i Jammerbugt Kommune mellem syv og tolv år.

Prisen for hele ugen er 500 kr.

Der er bevilget 26.000 kr. til Sommerskole 2024 og Sommerkunstskolen er desuden støttet af Børns Møde Med Kunsten, KulturKANten.

Tilmelding via Jammerbugt Kommunes hjemmeside på: Sommerkunstskole 2024 | Jammerbugt Kommune (nemtilmeld.dk) – her kan også læses mere om de enkelte forløb.

Tilmelding senest 23. juni 2024.

LÆS OGSÅ: Overtrædelser af lovgivning rapporteret fra Jammerbugt