Sommerhusejere kan se frem til højere bundfradrag i 2020

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Nu bliver det endnu mere attraktivt at udleje sit sommerhus, når det årlige bundfradrag hæves til knap 42.000 kr.

Sommerhusferie i Danmark er populært. Faktisk så populært, at efterspørgslen flere steder overstiger udbuddet af feriehuse – særligt i højsæsonen. De seneste år er det derfor gradvist blevet mere attraktivt for pengepungen at udleje sommerhuset med henblik på at øge antallet af feriehuse til udlejning.


I 2018 blev bundfradraget fordoblet, således de første 40.000 kr. i lejeindtægter var skattefrie for sommerhusejerne. Nu forhøjes bundfradraget yderligere, så sommerhusejere kan tjene op til 41.800 kr. skattefrit, hvis de udlejer gennem et bureau.

Bundfradraget er blevet hævet af flere omgange, og hver gang oplever vi en øget tilgang af huse til udlejning på markedet. På samme måde forventer vi, at et højere bundfradrag vil motivere endnu flere sommerhusejere til at leje deres sommerhus ud i løbet af året. Kun ca. 40.000 af de ca. 200.000 danske sommerhuse står til rådighed for udlejningsmarkedet, og det er et tal, vi gerne vil øge, lyder det fra Sisse Wildt, der er kommunikationschef i udviklingsorganisationen Dansk Kyst- og Naturturisme.

Tidligere var bundfradraget 21.400 kr., og de ændrede regler ventes således at føre til en øget kapacitet af udlejningshuse, hvilket både gavner sommerhusejernes privatøkonomi og større omsætning i lokalområdet. Beregninger fra Feriehusudlejernes brancheforening viser eksempelvis, at et hus til udlejning genererer en øget omsætning på 370.000 kroner om året i lokalsamfundet i form af indkøb, besøg på museer, restauranter m.v.

Bundfradraget ved privat udlejning begrænser sig til 11.500 kr.

Læs mere om de nye fradragsregler, og hvordan du forholder dig til dem på www.livisommerlandet.dk