ForsideBrovstSolberg og Solberg: To på stemmesedlen – og samme kærlighed til naturen

Solberg og Solberg: To på stemmesedlen – og samme kærlighed til naturen

Af Johnny Solberg og Anne-Mette Solberg, konservative kandidater i Jammerbugt Kommune

To på stemmesedlen – og samme kærlighed til naturen

De fleste bliver lidt overraskede, når vi fortæller det: Vi stiller begge to op til kommunalvalget.  – ikke fordi vi er enige om alt (for det er vi bestemt ikke), men fordi vi deler en grundlæggende kærlighed til naturen og det gode hverdagsliv. Det vil vi begge kæmpe for.

Vi har valgt at bo på landet fordi vi trives med højt til himlen og natur lige udenfor døren, men vi ønsker, at mange flere får mulighed for at opleve det grønne i hverdagen – også dem, der bor i vores byer.

Måske tænker du: “Det er da fint nok med træer og blomster, men vi har vigtigere ting at tage os af.” Men grønne åndehuller er ikke bare pynt – de handler om vores børns mentale sundhed, om vores trivsel, om fællesskab og livskvalitet. Når vi bygger byer uden natur, bygger vi os væk fra alt det, der gør os godt. Når vi glemmer det grønne, mister vi roen, rummet og forbindelsen til noget større.

På en tur til Paris for nylig hørte vi om den fremsynede byarkitekt Georges-Eugène Haussmann. I midten af 1800-tallet insisterede han på, at store boulevarder, alléer og grønne byrum skulle være en del af byplanen – midt i en tid, hvor der ellers bare skulle bygges tæt og hurtigt. Han vidste, at mennesker har brug for mere end mursten og asfalt. Vi har brug for lys, luft og natur – også i byen.

Det gælder også i Jammerbugt. Lige nu bliver der bygget nye huse i Aabybro. Det er godt med udvikling – men vi kan ikke lade være med at tænke: Hvor bliver naturen af? Hvor er de grønne lommer, hvor man kan gå med bare tæer, samle en buket vilde blomster eller sætte sig i skyggen under et træ?

Vi forstår godt, at huspriser og grundstørrelser presser pladsen. Men det grønne er ikke spild. Tværtimod. En britisk undersøgelse, der fulgte 10.000 mennesker over ti år, viste, at mennesker, der bor i grønne omgivelser, har op til 32 % lavere risiko for stress, angst og depression. Og effekten var størst for dem, der havde det sværest i forvejen.

Grønne rum giver også fællesskab. Når der er stier, bænke og blomstrende træer, møder vi hinanden. Børn får plads til leg. For ældre kan det være forskellen på at blive inde – eller gå en tur. Naturen i byen er ikke kun et spørgsmål om udsyn – men om livskvalitet.

Og lad os ikke glemme de små: Bier, fugle, sommerfugle. Byernes grønne pletter er ofte afgørende for biodiversiteten. Træer og grønne områder dæmper varme, filtrerer luften og hjælper med at binde CO₂. Selv et blomsterbed midt i Aabybro kan gøre en forskel – for både mennesker og natur.

Kig for eksempel på rådhusene i Aabybro og Brovst. Her er der store græsarealer – men hvad hvis de blev til noget mere? En lille oase med vildtvoksende blomster, siddepladser og plads til liv? Det ville være en gave til både byen og dem, der bor der.

Vi tror på, at fremtidens Jammerbugt er en kommune, hvor man ikke bare bor mellem mursten og asfalt – men i byer, der hænger sammen med naturen omkring dem. Hvor børn vokser op med jord under neglene – også i boligkvarteret. Og hvor det grønne ikke er det første, vi ofrer – men det første, vi tænker ind.

Vi stiller op sammen, fordi vi mener det alvorligt. Vi drømmer om en kommune, hvor naturen ikke ender i udkanten – men lever midt i det hele.

2 KOMMENTARER

  1. Hvordan forholder I Jer til NNP Tranum og “Urørt skov”? Dvs. den planlagte ødelæggelse af den skønne natur vi har her i området?

  2. Vi har et dejligt naturområde i Saltum med skov og sø-hedder Nols sø og skoven hedder Koglen. Dette er en privat skov og den er igang med at blive ødelagt pga. at der er en håndfuld af byens borgere som vil have noget billigt brænde hjem og ligge i indkørslen og formanden for skoven,lader dette ske for han er desværre en af den “håndfuld” mennesker som kun tænker på billigt brænde og ikke kan se at de ødelægger skoven og livet for en masse fugle,skoven bliver ødelagt under det dække at skoven skal tyndes ud.??
    Så er mit spørgsmål.. Hvordan ser i på dette.? skulle det ikke være muligt at opkøbe sådan en privat skov og lave dette til et naturreservat,et åndehul for både dyr og mennesker i stedet for som nu,et sted hvor en håndfuld at byens borgere henter deres billige brænde og ødelægger det for dyr og mennesker. Uddyber gerne hvis der er ønske om dette..
    Mvh.. Bendt Petersen

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER