Sørg for en godt forsikret bil

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Sørg for en godt forsikret bil

Er du bilejer? Så ved du også, at der er flere ting, der er nødvendige at have styr på. At eje en bil betyder nemlig ikke udelukkende, at du har et køretøj, som skal sørges for brændstof til – der er også udgifter til afgifter, vedligehold og meget andet. Og så er der forsikringen. Der er lovkrav om, at du skal være forsikret, når du har en bil, så du ikke pludselig står i en meget ærgerlig situation i forbindelse med ulykker. Dog er der forskel på, hvor godt forsikret, man vælger at være.

Bilforsikringer kan være svære at finde rundt i, og man vil formentlig gerne finde det bedste tilbud, så man får mest muligt ud af de penge, man betaler. Klik her og dan dig et overblik over en række forskellige bilforsikringer. Det er forhåbentlig med til at sørge for, at du føler, du kan tage et kvalificeret valg, når du vælger din næste bilforsikring. Samtidig får du lynhurtigt et overblik over, hvad de enkelte bilforsikringer faktisk indeholder, så du kan have det med i dine overvejelser – uden du behøver sidde og gennemgå tusind forskellige hjemmesider på forhånd.

Hvilke forsikringer skal man have?

I hele Europa og dermed Danmark inkluderet er det lovkrav, at man har tegnet en ansvarsforsikring. Den vil dække, hvis du i forbindelse med et uheld skader enten en anden bil eller materiale med din bil, eller du kommer til at skade andre. I tilfælde af ulykke skal du kunne fremvise det såkaldte grønne kort, som er dit bevis på, at du har tegnet en dækkende ansvarsforsikring.

En ting er, at du er dækket, når det handler om den skade, der eventuelt måtte være forvoldt andre. Kaskoforsikringen er lidt anderledes. Denne er ikke lovpligtig, men er generelt anbefalet – og det er den forsikring, der dækker de skader, der måtte opstå på din egen bil. Dækningen er naturligvis afhængig af kørslen, og den dækker hun, hvis der er tale om uheld – hvis du selv har kørt uansvarligt eller for eksempel været påvirket under kørslen, vil kaskoforsikringen naturligvis ikke dække. 

Ved en kaskoforsikring får du et rødt kort, der ligeledes kan fremvises i både Danmark og resten af Europa. Det er med til at gøre din oplevelse så gnidningsfri som muligt, så du trygt kan sætte dig ind i din bil, når du skal fra A til B – det gør gerne køreoplevelsen lidt sjovere.