Socialdemokratiet forslår forbud mod sociale medier for børn under 15 år

Asser Mortensen er kandidat til EU-valget for socialdemokratiet i Nordjylland. Foto: Socialdemokratiet
Print Friendly, PDF & Email

Socialdemokratiet forslår forbud mod sociale medier for børn under 15 år

Socialdemokratiet har netop annonceret et nyt lovforslag, der skal forbyde brugen af sociale medier for børn under 15 år. Beslutningen kommer i kølvandet på en ny rapport fra Børns Vilkår, der kaster lys over børns vaner og præferencer i forhold til elektroniske enheder.

Ifølge rapporten foretrækker 56 procent af børnene i 7. klasse at tilbringe deres tid med en telefon eller computer frem for at være sammen med venner. For børn i 4. klasse er tallet endnu højere, med 63 procent der vælger elektroniske enheder som en af deres foretrukne aktiviteter efter skoletid.

Asser Mortensen, Socialdemokratiets EU-kandidat i Nordjylland, understøtter forslaget og udtaler: “Det er ikke i orden, at tech-giganterne tillader målrettede reklamer til børn og unge, og samtidig designer deres platforme, så de fastholder børn foran telefonen i timevis. Når en undersøgelse fra Børns Vilkår viser, at halvdelen af børnene i 7. klasse hellere vil bruge deres tid med deres iPad end deres venner, så har vi et problem. Derfor mener jeg, at det nye udspil fra Socialdemokratiet er vigtigt, og kan være med til at skabe bedre trivsel for vores børn og unge.”

Asser Mortensen uddyber, at tech-giganterne anvender avancerede teknikker til at skabe afhængighed blandt børn, hvilket stiller forældre i en svær situation. “Tech-giganterne har ressourcer til at ansætte verdens førende hjerneforskere til at gøre børn afhængige. På den anden siden står mor og far hjemme i Nordjylland og skal sige nej. Det er en helt urimelig kamp, og her stiller jeg mig på mors og fars side. Derfor skal vi lave lovgivning, der har fokus på at skabe bedre trivsel for vores børn og unge,” slutter Asser.