SMVdanmark: Godt at regeringen tager ansvar og giver helt nødvendig yderligere hjælp til erhvervslivet

Jakob Brandt. Adm. direktør i SVMdanmark
Print Friendly, PDF & Email

SMVdanmark vil gerne vise fuld opbakning til, at regeringen skærper corona-forholdsreglerne og vil samtidigt gerne kvittere for, at regeringen tager ansvar for situationen og lover, at kompensationsordningerne udvides.

I praksis er markedet for hele oplevelsesindustrien og eventbranchen nu dødt. Regeringens udspil om et kraftigt skærpet forsamlingsforbud på maks. 50 personer, gør det umuligt at få en ellers sund virksomhed til at løbe rundt, når folk ikke kan mødes og hygge sig til fx fester og bryllupper. Men danskernes sundhed er naturligvis det vigtigste, og Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, bakker op om regeringens beslutning og mener, den er nødvendig.


“Situationen er alvorlig, og vi må og skal bremse smitten i tide. Regeringen har vores fulde opbakning til de nye tiltag, der desværre er nødvendige. Jeg glæder mig dog over, at regeringen lægger op til, at vi alle holder hånden under de virksomheder, der er underleverandører til det festlige Danmark. De har været vanvittigt hårdt presset i månedsvis, og risikerer nu at bukke fuldstændigt under på grund af de nye corona-restriktioner. Jeg tænker på fx leverandører af mad og drikkevarer, lys- og lydanlæg, telte, transportable toiletter og rigtigt meget andet. De får nu formentligt intet at lave,” siger han.

Han opfordrer til, at de nye hjælpepakker der bliver indført, bygger på en simpel vurdering af omsætningsnedgangen.

“For eventvirksomhederne skal vi tilbage til de regler, der eksisterede for hjælpepakkerne fra marts. Her skulle man dokumentere en omsætningsnedgang på 30-35 pct. afhængig af hvilken pakke, man søgte, set i forhold til omsætningen i en tilsvarende periode året før. Støtten skal gives helt tilbage til start-september, og denne gang skal det sikres, at også sæsonvirksomheder, som tjener størstedelen af deres omsætning på få måneder, også får den tilstrækkelige hjælp. Hvad der også er vigtigt er, at leverandørerne til de arrangementer, der ikke er private, fx firmajulefrokost og gymnasiefester, også bliver inkluderet af hjælpepakkerne,” siger han.