Smagen af kysten blev et hit for Gjøl-parrets restaurant-event
Fredag den 13. juni blev en sommeraften ud over det sædvanlige i Øster Hurup, hvor Restaurant Havgus på havnen dannede rammen om en stemningsfuld aften fyldt med smagsoplevelser, rosévin og livemusik.
Bag arrangementet “Rosévin & Smagen af Kysten” står Cecilie og Sabrina – makkerparret bag Havgus – som til daglig bor på Gjøl. Med en passion for værtskab og kærlighed til deres placering lige ud til Kattegat formåede de at skabe en oplevelse, hvor alle sanser blev forkælet.
– Vi ville skabe en aften, hvor man både kunne smage, dufte og lytte sig frem til kysten. Med solen i ryggen og havet som bagtæppe kunne det næsten ikke blive smukkere, siger Sabrina.
Menu med kant og kærlighed til lokale råvarer
Aftenen begyndte med en lille hilsen fra køkkenet – spæde grøntsager, peberrodscreme og spiselige blomster – serveret med en frisk rosé i magnumflaske. Herefter fulgte fire retter, alle med afsæt i danske og sæsonaktuelle råvarer. Der var røget laks med rygeost og radiser, olivenolie-is med baerii-caviar, og som hovedret: stegt sandart med nye kartofler og sommergrønt.
Desserten var restaurantens populære jordbærkage med crumble, marcipan, chokolade og vaniljeskum – en hyldest til de danske sommerjordbær.
– Vi har arbejdet med både smage og teksturer. Det skal være elegant, men også jordnært. Der skal være noget på tallerkenen, man kan forstå – og nyde, siger Cecilie, som også sender ros videre til kokken Kim Sparvang Jensen, der har sammensat menuen. Selvom han ikke selv var til stede, fik han masser af anerkendelse fra aftenens gæster.
– Over 90 procent af ingredienserne var danske. Det er vigtigt for os og en del af vores grundfilosofi, tilføjer hun.
Rosé og musik satte stemningen
Hele aftenen igennem blev der serveret nøje udvalgte rosévine, der på elegant vis matchede de enkelte retter. Samtidig sørgede akustisk livemusik for at løfte stemningen og give gæsterne en afslappet og nærværende oplevelse.
– Vi kunne virkelig mærke, hvor glade folk var. Der blev smilet, sunget og givet masser af varme ord med på vejen. Det er præcis sådan en stemning, vi drømmer om at skabe på Havgus, siger Sabrina.
Mere i vente hos Havgus
Aftenens arrangement var fuldt booket, og de mange positive tilbagemeldinger har allerede sat nye idéer i gang hos Gjøl-parret. I slutningen af august planlægges et nyt sensommer-event, og den 7. november står Havgus bag et arrangement med fokus på østers og danske vine.
Aktuelle og kommende arrangementer kan findes på www.restauranthavgus.dk og på restaurantens Facebook-side.