Skøjtebane i Blokhus hentede størst opbakning hos sommerhusejere

Sol og Strands bureauchef, Julia Spiess og Jens Saabo

Takket være sommerhusejerne tilknyttet Sol og Strands Blokhus-kontor er der nu skabt økonomisk grundlag for, at den populære skøjtebane på Blokhus Torv igen kan stå 100 procent driftsklar til vintersæsonen.

Foråret er over os, og tanken om vinter forekommer lige nu fjern men ikke desto mindre er Blokhus Fonden allerede i gang med at tænke på vinterens aktiviteter.

-- annonce ---


Derfor var der store smil, da Sol og Strands bureauchef, Julia Spiess, forleden kunne overrække en check på 25.000 kroner til fonden. På vegne af Blokhus Fonden takkede bestyrelsesmedlem Jens Saabo for støtten, som netop i år har stor betydning.

  • Blokhus Skøjtebane har i vinteren 2020/21 været en kæmpesucces, og vi har haft utroligt mange gæster. Desværre har pandemien betydet uforudsete udgifter, som har drænet skøjtebanens budget, men med denne håndsrækning kan vi tage hul på nødvendige nyanskaffelser og vedligehold, så vi kan være klar til at skyde sæsonen i gang 1. november, siger Jens Saabo.

Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter. I år hentede Blokhus Fonden – hvis formål er at medvirke til at gøre Blokhus en attraktiv destination for såvel fastboende som feriegæster – altså den største opbakning, da sommerhusejerne skulle afgive deres stemme på i alt tre nominerede projekter.  

  • Skøjtebanen er et værdifuldt aktiv i forhold til at udvikle Blokhus som en helårsdestination. Jeg har talt med flere sommerhusejere, som fortæller, at de er glade for, at skøjtebanen nu er blevet en permanent vinteraktivitet, som blandt andet betyder, at deres børn har lyst til at komme med i sommerhus, fortæller Jens Saabo.

Der uddeles i alt 50.000 kroner i lokalområdet, og de to øvrige nominerede kandidater i håndsrækningen – Saltumsti-Gruppen og Erhvervsforeningen Destination Blokhus – kan se frem til at modtage hver 12.500 kroner. Saltumsti-gruppen får mulighed for at købe bænke, som skal placeres ved udsigtspunkter i forbindelse med en planlagt sti omkring Nols Sø og Saltum. Erhvervsforeningen Destination Blokhus håber, at det – på trods af covid-19 – igen bliver muligt at afholde de populære sommerarrangementer ”Musik på Torvet”. De 12.500 kroner vil indgå i det videre arbejde med at stable arrangementerne på benene. 

Bureauchef Julia Spiess, glæder sig over de tre kandidater, hvis projekter gør en forskel for såvel fastboende som feriegæster.

  • Det har stor betydning for os som feriehusudlejningsvirksomhed, at vi har en attraktiv feriedestination, og her spiller lokalsamfundet en afgørende rolle. Vi kan se, hvor populær skøjtebanen har været denne vinter både for vores gæster og vores sommerhusejere, og vi ved også, at koncerterne på torvet tidligere har været et trækplaster. Tilsvarende sætter vores feriegæster stor pris på oplevelser i naturen, så jeg er utrolig glad for, at vi kan være med til at understøtte disse lokale tiltag, siger Julia Spiess.

Sol og Strand har afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

Om Sol og Strand Feriehusudlejning: 

Sol og Strand Feriehusudlejning er en dansk og fondsejet virksomhed, der siden 1979 har serviceret, markedsført og udlejet privatejede ferieboliger i hele Danmark. Foruden hovedkontoret har Sol og Strand 21 lokalbureauer fordelt rundt om i Danmark og omkring 6.500 private sommerhuse til udlejning. 

Bestyrelsen for ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” består af formand og advokat Jens Stadum, administrerende direktør i Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, Per Dam, direktør i SMILfonden, Sisse Fisker samt Margit og Kjeld Andersen.