Sidste chance for at bade på strande med livreddere

Foto: TrygFonden Kystlivredning


I denne uge vender skoleeleverne tilbage til klasselokalerne, og for mange begynder hverdagen igen, så det er oplagt at nå en sidste dukkert, mens livredderne er til stede. Skoleklasser, fritidshjem og børnehaver er også velkomne til at komme en tur på stranden for at møde livredderne, der gerne fortæller om baderådene og lærer børnene om sikkerhed på stranden og i vandet.

Onsdag den 17. august er sidste dag med livredderne på strandene, der traditionen tro lukker for sæsonen, når skolerne begynder efter sommerferien, og den travleste tid for livredderne er forbi.

-- annonce ---
  • Det ser ud til, at vi får en god og lun afslutning på badesæsonen, og forhåbentligt vil mange benytte lejligheden til at få en sidste dukkert på strandene med livredderne. I løbet af sæsonen har livredderne mødt og talt med mange strandgæster, og vi håber, at det har medvirket til, at endnu flere er blevet opmærksomme på, hvilke forholdsregler der kan gøre badeturen mere tryg, siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

Pas på hinanden i vandet
Mange danskere fortsætter med at bade og svømme langt ind i efteråret, og når der ikke længere er livreddere til at holde øje på strandene, er det vigtigste råd, at man aldrig bader alene.

  • Badevandet fortsætter med at være lunt i et godt stykke tid endnu, og flere og flere bader hele året. Samtidig er mange havsvømmere i fuld gang med at træne til TrygFonden Christiansborg Rundt og andre stævner i de kommende måneder, så der vil være mange, der bader og svømmer i vandet langs kysterne. Vi anbefaler altid, at man aldrig bader alene og sætter sig ind i forholdene på den enkelte strand, før man går i vandet. Især strøm og vindforhold skaber farlige situationer, og derfor er det godt at have en makker med, så man kan hjælpe hinanden, hvis der opstår problemer. For havsvømmerne gælder det desuden, at de skal huske at gøre sig synlige i vandet med havtasker og badehætter i pangfarver, så de ikke risikerer at blive sejlet ned af både, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

Tag på tur med klassen og mød livredderne
Hvis børneinstitutioner eller skoleklasser skal på tur i den kommende uge, er de meget velkomne til at komme forbi stranden og møde livredderne.

  • Livredderne viser gerne livreddertårnet og deres udstyr frem og taler med børnene om, hvordan man bedst passer på sig selv og hinanden, når man tager på stranden. Så det er et oplagt sted at tage børnene hen for at få noget frisk luft og noget nyttig viden, som de kan tale videre om med deres forældre derhjemme, siger Anders Myrhøj.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er på strandene frem til og med onsdag den 17. august. Havnebadene ved Fisketorvet og Islands Brygge i København er åbne hver dag frem til og med den 30. september, mens havnebadet Aarhus Ø er åbent til og med 4. september.

De 5 baderåd

Lær at svømme
Gå aldrig alene i vandet
Læs vinden og vandet
Lær stranden at kende
Slip ikke børnene af syne