Sid godt hele dagen 

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Sid godt hele dagen 

Hvis du arbejder på kontor eller bruger mange timer ved et skrivebord, så kender du alt til at få ondt, når du nærmer sig klokken 16 og arbejdsdagen er slut. Sådan behøver det ikke at være – for du kan købe dig en god kontorstol og etablere gode vaner i din arbejdstid, og dermed forebygge smerter i bevægeapparatet. På hjemmesiden https://www.valueshop.dk//herman-miller.html finder du verdens bedste arbejdsstol – det er der i alt fald mange, der siger. Måske skal du prøve den og nogle af de gode råd, som du kan læse mere om her i artiklen. 

De optimale arbejdsbetingelser

For at give dig de bedste arbejdsbetingelser i løbet af dagen, er der et par enkle og simple tiltag, som du kan gøre dig. For det første, er det vigtigt, at du sidder godt. Med en dynamisk arbejdsstol, som støtter din ryg, dine arme og kan justeres i både højde og grad af bagudlæning, giver du dig selv de bedste betingelser for at sidde godt ved din arbejdsplads. Det er også vigtigt, at du fokuserer på at holde ryggen ret, og det kan du hjælpe dig selv til, hvis stolen kan indstilles. 

Sunde vaner på arbejdet

Når du har styr på den gode kontorstol, er der et par andre tiltag, du kan afprøve. Du kan sørge for at rejse dig op med et par timers mellemrum, og måske udnytte gåturen efter en kop kaffe og tage en lille omvej, så du får bevæget hele kroppen. Måske kan du sige hej til den kollega, som sidder i den anden ende af kontoret? Det er også klogt at huske at lave styrketræningsøvelser for ryggen, men det er måske at sætte ambitionerne lidt højt, hvis du skal i gang med det, når du kommer træt hjem fra arbejde. Se om du kan finde din balance og være en smule aktiv i løbet af arbejdsdagen.