Selvforsvar mod bilindbrud: Politiet advarer mod at efterlade værdigenstande synlige i biler

Foto: Rigspolitiet
Print Friendly, PDF & Email

Selvforsvar mod bilindbrud: Politiet advarer mod at efterlade værdigenstande synlige i biler

I flere perioder har politiet modtaget anmeldelser om målrettede tyverier, hvor tyvene går direkte efter værdifulde genstande, der ligger synligt eller let tilgængeligt i bilerne. Tasker, punge og telefoner er blandt de mest stjålne genstande i disse tilfælde.

Politiet understreger vigtigheden af aldrig at efterlade værdigenstande i ens bil, selvom det kun er for et kort øjeblik, og opfordrer til at undgå at lade tasker og andre genstande ligge synligt fremme, selvom de er tomme. Tyvene kan nemlig blive tiltrukket af selv tilsyneladende tomme tasker og punge og kan ende med at knuse bilruden for at tilfredsstille deres nysgerrighed.

For at mindske risikoen for indbrud anbefaler politiet at parkere på oplyste parkeringspladser eller steder, der er videoovervåget, hvis det er muligt. Desuden kan det være en god idé at lade handskerummet stå åbent, så forbipasserende kan se, at der ikke er værdifulde genstande at stjæle.

Ved at følge disse simple forholdsregler kan man måske mindske risikoen for at blive det næste offer for bilindbrud og dermed undgå en ubehagelig oplevelse.