Sejr bringer JammerbugtFC alene i toppen

Foto: Thomas Jansen JammerbugtFC
Print Friendly, PDF & Email

Der var tidligt topopgør i 2. division Gr. 1 søndag eftermiddag på Østerbro Stadion, hvor B 93 bød Jammerbugt FC ind til sæsonens 3. runde.

Begge hold stillede til start med maksimumpoint fra de første to kampe, ligesom begge også havde spillet sig videre i pokalturneringen. Så der var lagt op til en spændende og jævnbyrdig dyst – og det blev det.


De sjællandske værter tog teten, men de nordjyske gæster leverede et flot comeback og trak det længste strå i sidste ende.

B 93 var tæt på at bringe sig i front allerede efter små 10 minutter, men Marcus B. Sørensen gjorde sit til at lukke af som sidste skanse. I det hele taget lukkede Jammerbugt FC fint af, trods det at B 93 var flittige på bolden. Men som så mange gange før var både koncentration og organisation på plads hos den blå bølge, der også skabte scoringsmuligheder for sig selv.

Alligevel lykkedes det gæsterne at bringe sig i front efter 29 minutters spil af topopgøret. Et indlæg fra venstre angrebsside blev pandet i nettet, og det gav Jammerbugt FC en svær opgave at løfte i 2. halvleg. Men holdet viste sin styrke og vendte kampen på hovedet i løbet af de sidste 45 minutter, der også bød på et rødt kort til B 93’erne.

Udligningen kom efter 68 minutter, da Mathias Mortensen smed et fladt frispark i feltet. Morten U. Thomsen tippede indlægget videre med ydersiden af hælen og bagerst i feltet samlede Bardhec Bytyqi den løse bold op, inden han sendte den i mål til 1-1.

Samme Bardhec Bytyqi var med kun fem minutter tilbage på stadionuret på pletten igen – faktisk for tredje gang i denne uge. Efter fint sammenspil med Mads Larsen og Christian Rye, udfordrede Bardhec på kanten af værternes felt. Med et par hurtige fodfinter og et hurtigt aftræk sendte offensivspilleren et fladt skud mod nærmeste stolpe, hvor B 93 keeperen ikke fik tag om bolden og så kunne Jammerbugt FC spillerne juble over, hvad der endte med at blive sejrsmålet i et stærkt comeback og dermed en flot udesejr på i et svært topopgør.

Der var grund til glæde, da der skulle pustes ud efter 90 udfordrende fodboldminutter og endnu tre point kunne tages med hjem til Jammerbugten.

– Jeg synes, vi spiller en fin 1. halvleg mod en rigtig god modstander. Vi kommer ikke under det tryk, vi frygtede. De er mest på bolden, men vi løser det godt. Vi spiller os godt ud af presset, vi skaber gode offensive ting og vi giver ikke meget væk defensivt. Men vi sjusker lidt mod slutningen af 1. halvleg, beretter Jammerbugt FC cheftræner, Bo Zinck, der trods en god indsats fra sine spillere hovedparten af de første 45 minutter, måtte se sit hold gå til pause bagud 1-0. Der blev imidlertid ikke slået op i banen af den grund og efter pausen, svarede holdet som bekendt igen.

– Vi kommer godt ud til 2. halvleg og skaber de chancer, vi skal. Vi vinder igen på en svær udebane og får en masse selvtillid med videre, siger Bo Zinck og supplerer.

– Vores kampprogram har budt på en udfordrende start på sæsonen, men vi har løst det til ug. Det har været fantastisk fra holdet indtil videre. Alle byder sig til og det har virkelig været godt hele vejen rundt. Jeg er meget tilfreds.

Nu er Jammerbugt FC mandskabet alene i spidsen med 9 point fra 3 kampe, men de blåblusede lægger dog ikke så meget i udseendet af tabellen endnu.

– Vi tager en kamp af gangen. Fortsætter vi med at levere gode præstationer, fortsætter vi også med at få point. Vi tager selvfølgelig gerne førstepladsen, men sæsonen er kun lige begyndt. Nu nyder vi sejren på vej hjem og så gør vi os klar til endnu en svær kamp den kommende weekend, runder cheftræneren af, mens fokus allerede er ved at skifte til mødet med Dalum hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena lørdag d. 19. september kl. 14.00.

B 93 – Jammerbugt FC: 1-2 (1-0)
29’ 1-0 Jeppe Erenbjerg, B 93
56’ Rødt kort, Simon Sylvest Wæver, B 93
68’ 1-1 Bardhec Bytyqi, Jammerbugt FC
85’ 2-1 Bardhec Bytyqi, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Glenn Rask (Michael Stokbro), Søren V. Pedersen, Nikolaj Lyngø, Mads Larsen (Emil A. Nielsen) – Bardhec Bytyqi (Max Møller), Christian Rye, Mathias Mortensen (Viktor Ahlmann), Sead Gavranovic – Morten U. Thomsen (Anders R. Jensen), Lasse Storvang. Ikke benyttet: Michael Stokbro.