En lang række kommuner, virksomheder og danskere slukkede lørdag aften d. 27. marts lyset i en time. Det skete i anledning af WWF’s globale initiativ ’Earth Hour’, der hvert år sætter fokus på planetens presserende natur- og klimakrise. Se nogle af billederne her.
Earth Hour er verdens største opråb på planetens vegne, og der er mere end nogensinde brug for, at virksomheder, borgere og politikere står sammen og giver kloden en stemme og sætter handling bag ordene. Traditionen tro var en række verdenskendte vartegn med til at sprede budskabet lørdag aften.
Hele verden – og Danmark – gik i sort
Earth Hour var ligesom i 2020 på grund af COVID-19 et digitalt initiativ. Byer og vartegn i hele verden støttede op – fra Paris til Hong Kong. Og til Danmark, hvor blandt andet en lang række kommuner slukkede gadebelysningen udvalgte steder.
Dertil slukkede blandt andre Kronborg Slot, Randers Regnskov, Øresundsbroen, Storebæltsbroen og Københavns Rådhus lyset i en time fra kl. 20.30.
Find billeder fra nogle af de mørklagte steder her:
- Dronebilleder fra Storebæltsbroen (foto af: Sund & Bælt)
- Dronevideoer fra Storebæltsbroen (video af: Sund & Bælt)
- Billeder fra Kronborg Slot (Scanpix)
- Udvalg af internationale billeder
Earth Hour 2021 slog rekord for det globale initiativ. I år deltog nemlig 192 lande på tværs af kloden i bevægelsen, og det blev blandt andet markeret på sociale medier. Samlet set har indhold på sociale medier med hashtagget #EarthHour og andre relaterede hashtags genereret mere end 6,7 milliarder visninger fra januar til marts 2021.
Hvorfor slukker vi lyset?
Verdens biodiversitet er truet, hver fjerde dyre- og planteart er i fare for udryddelse, og naturen er ude af balance. Vi mister på verdensplan vilde dyr, biodiversitet og enestående natur som aldrig før, og der er brug for større handling for at beskytte mennesker og natur. Nu mere end nogensinde, hvor COVID-19 er et lysende eksempel på, at forholdet mellem mennesker og naturen er kritisk for verdens fremtid.
WWF’s Living Planet Report 2020 viser blandt andet, at vi på mindre end 50 år har set en dramatisk global reduktion af populationer af pattedyr, fugle, padder, krybdyr og fisk på hele 68 procent.
”Vi slukker lyset for at sætte fokus på, at vi mister vilde dyr, biodiversitet og enestående natur som aldrig før. Earth Hour er verdens største opråb på planetens vegne, og der er mere end nogensinde brug for, at vi står sammen og giver vores klode en stemme. Naturen er i krise, men den er også nøglen til at løse nogle af vor tids største globale udfordringer. Skovene opsuger for eksempel drivhusgasser fra luften og holder på regnen, så mennesket kan få drikkevand. Derfor opfordrer vi danskerne til sammen med virksomhederne og kommunerne at deltage i årets Earth Hour. Når kloden går i sort, viser vi, at vi forventer, at verdens beslutningstagere lytter og handler,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden og fortsætter:
”Earth Hour er mere end bare en time, hvor vi slukker lyset for planeten. Det er en bevægelse for vores fremtid.”