Saml affald i efterårsferien og vind præmier

Slettestrand
Slettestrand Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

På flere strande langs Jammerbugts kyst er det muligt at deltage i kampagnen Kystlotteriet, hvor man er med, når man indsamler affald fra havet.

Kystlotteriet giver den ihærdige affaldsindsamler mulighed for at deltage i lodtrækning af gevinster til oplevelser.


Konceptet er ganske enkelt. Ved syv strande (Grønne Strand, Slettestrand, Tranum Strand, Ejstrup Strand, Rødhus Strand, Saltum Strand og Grønhøj Strand) er der opsat en kasse med affaldssække og kystlotterilodder. Når du kommer til stranden, er det blot at tage en sæk fra kassen. Sækken fyldes med affald under gåturen langs stranden og når turen er slut, sættes et Kystlotterilod på sækken og den stilles ved kassen.

Du kan læse mere om Kystlotteriet, gevinsterne og placering af kystlotterilodderne på hjemmesiden: https://kystlotteriet.dk

Kystlotteriet er i Danmark sat i værk af Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO), og ud over Frederikshavn Kommune afholdes lotteriet i en række andre kystkommuner i de kommende måneder. Med kystlotteriet får strandgæsterne en lille ekstra gulerod for deres indsats med at hjælpe til med at holde strandene rene, og samtidig bliver der skabt opmærksomhed om de problemstillinger der er omkring affald fra havene.

Kystlotteriet afsluttes i denne omgang 4. december 2020, hvorefter der vil blive trukket lod blandt de afleverede lodder. Afslutning af lotteriet er dog ikke ensbetydende med at det ikke længere er muligt at placeres indsamlet affald, da de opsatte kasser bliver stående og lotteriet fortsætter igen i 2021!