Sæt dig godt til rette i sofaen og nyd et spektakulært show når Årets Nordjyde kåres

Henrik Fenneberg FOTO: Daniel Mikkelsen, TV2 Nord.

I denne uge er der sørget for den helt store hyldest for de fem nominerede til årets Nordjyde, når TV2 Nord slår dørene op til et brag af en fest på Vendsyssel Teater. Du kan nyde showet hjemme fra sofaen, mens Morten Pedholt som vært tager dig med gennem aftenens program med skøn musik og sjov underholdning. 

Årets Nordjyde hylder de frivillige i Nordjylland, som gør noget ekstra for andre. Af de godt hundrede indsendte kandidater, blev der udvalgt fem finalister, som alle har gjort ekstraordinære heltegerninger for andre i Nordjylland.

-- annonce ---

Den 7. oktober fejrer vi de fem finalister – og kårer til sidst en vinder af Årets Nordjyde. Og finalisterne har på hver deres måde gjort sig fortjent til den hyldest. 

Alexander Møller Nielsen

Alexander fra Elling tæt på Frederikshavn har gennem velgørende løb indsamlet over 200.000 kroner til Børnecancerfonden. Alexander mistede selv sin barndomsven Frederik til cancer, og det blev egentlig drivkraften for projektet. På trods af corona restriktioner har Alexander formået at gøre en forskel for børn med cancer, og netop derfor er han en af de nominerede til prisen. 

Lotte Hall

Den anden nominerede er Lotte Hall, som er stifter af MadOasen i Hjørring. I kampen for miljøet redder Lottes projekt over 200 tons mad om året, som normalt ville blive smidt ud.  Lotte har hjertet på det rette sted, for maden bliver ikke længere spildt, da det nu gives til borgere, som har svært ved at få pengene til at række. 

Christian og Gitte Mosgaard

Ægteparret Kristian og Gitte Mosgaard er nominerede til Årets Nordjyde på grund af deres store arbejde med at redde dyr i nød. Kristian og Gitte har drevet Farstrup Vildtpleje i 15 år med hjælp fra udsatte borgere, som ansættes som frivillige. Ikke nok med at Gitte og Kristian hjælper op mod 1000 dyr om året, så gør de også et stor indsats for at hjælpe de udsatte borgere. 

Henrik Fenneberg

Henrik Fenneberg er stifter og formand for Veteran Oasen i Kaas og er den fjerde nominerede i prisen som Årets Nordjyde. Henrik går den ekstra mil for de nordjyske veteraner, der har fået ar på sjælen I forbindelse med udsendelse til konfliktområder. Henrik er for mange veteraner en vigtig del af deres liv, da han støtter og hjælper dem med at få en normal hverdag igen.

Kirsten Agger

For 31 år siden startede Kirsten Agger ‘Sognet Dagligstue’ og lige siden den dag, har hun hjulpet ensomme borgere i Thisted. På ‘Sognet Dagligstue’ er der altid plads til en snak, og de frivillige vil mere end gerne tage sig tid til at snakke og lytte til den enkelte borger. Kirsten er nomineret for sin helt fantastiske energi og personlighed, som hun giver videre til borgerne.

Det er ikke kun æren om at blive Årets Nordjyde, som er på spil. Vinderen modtager også en pengepræmie på 50.000 kroner samt en smuk bronzestatuette af kunstner Lene Purkær Stefansen.

Underholdning I topklasse

De fem finalister skal fejres med manér, så derfor er der masser af god musik og underholdning på programmet til festshowet den 7. oktober. 

Den første kunstner på scenen er Troels Gustavsen, som gennem en årrække har optrådt under navnet NOAH. Nu er Troels Gustavsen ude med ny musik I eget navn, og sangen “Lykkelig Fortabt” har allerede været en favorit på de danske hitlister over sommeren. 

Du kan også glæde dig til at feste vildt til de poppede toner, når den næste kunstner Chief 1 går på scenen. I 2021 optrådte Chief 1 i det danske Melodi Grand Prix, og så vil børn af 1980erne huske Chief 1 som en del af gruppen Rockers By Choice, der hittede i 80erne og 90erne. 

På scenen optræder også Trine Gadeberg som den fem og et halvt-årige Pelle, som under corona-pandemien gav mange et smil på læben, når han fortalte sandheden om alt lige fra coronaregler til krisen i Afghanistan. Det er ikke kun spas og løjer for Trine Gadeberg, da hun også optræder med sang i selskab af pianist og kapelmester for Hjørring Revyen Henrik Baloo Andersen.

Sidst, men ikke mindst vil sangerinde Tine Vingaard, også kendt som Vingard, indtage scenen med sit band. Vingard har skrevet sange siden hun var 9 år, og hun har senest vundet Band Battle, så glæd dig til en forrygende optræden med hende og bandet.

Showet er den 7. oktober klokken 19.45. Du kan se med hjemme fra stuen med familien på TV2 Nord Salto eller på tv2nord.dk og via SMS-afstemningen, kan du have en afgørende stemme om hvem der skal vinde Årets Nordjyde. 

Vil du se showet på første parket, å har du stadig mulighed for at købe billet og være med til festen på Vendsyssel Teater. Billeter købes via Vendsyssel Teaters hjemmeside.