Sæsonens første nederlag ramte tirsdag aften

Print Friendly, PDF & Email

Middelfart tjekkede tirsdag aften kl. 18.00 ind på Sparekassen Vendsyssel Arena til den udsatte 2. runde kamp, og 90 minutter senere tjekkede de ud med alle tre point.

Det var som om det kølige efterårsvejr, der blev båret ind over banen af vestenvinden, var et forvarsel om at en kold dukkert var på vej. Men da opgøret blev fløjtet i gang mod det stærke fynske mandskab, virkede Jammerbugt FC spillerne opsatte på at fortælle en anden historie.

De første 45 minutter blev meget jævnbyrdige og spillet foregik primært imellem de to målfelter, hvilket betød, at chancer var der få af. Gæsterne sværmede med jævne mellemrum omkring hjemmeholdets straffesparksfelt i forbindelse med en række nærgående hjørnespark, og var generelt gode til at fylde op i feltet, når de satte sine angreb i scene. Men mere blev de ikke til i første omgang.

Det samme var gældende for Jammerbugt FC, der forsøgte at slippe igennem et velorganiseret gæstende hold. Trods flere lovende aktioner blev det hele imidlertid brudt ned, inden den sidste afgørende aflevering blev sat ind.

Kampen skulle helt hen til sidste minut af 1. halvleg før de helt store chancer viste sig, men så fik gæsterne også hele tre på en gang. Først måtte Emil Kobberup parere i målet, dernæst blokerede en spiller for afslutningen på reposten, inden Middelfart i tredje forsøg fik banket læderet i kassen.

Dermed var det 1-0 til gæsterne på det værst tænkelige tidspunkt, et minut før pausefløjtet. De blåblusede svarede dog godt igen, og sekunder senere var Søren V. Pedersen centimeter fra at udligne, da midterforsvaren headede et Mads Larsen hjørnespark på overliggeren.

Jammerbugt FC kom ud fra pause teen med troen intakt og kom bedre over kanterne, og var i det hele taget mere pågående i det offensive spil. Der var mere fart i spillet og pointene virkede indenfor rækkevidde. Men Middelfart gjorde det svært.

Efter en times spil opstod så chancen, der skulle bringe Jammerbugt FC tilbage i kampen. Angriber, Sonny Jakobsen, blev spillet fri i det lille felt og fik dreget bolden mod mål. Han fik dog ikke dirigeret den korrekt, og måtte se sit forsøg sætte retning direkte mod målmanden.

Situationen rammede desværre Jammerbugt FC’s sæson til nu meget godt ind. For mens den store chance ikke fandt vej til nettet, sendte Middelfart i næste sekvens en hurtig omstilling afsted og fra godt og vel 25 meter bragede en Middelfart mand bolden op i krogen, hvor med snittede overliggeren, før den fandt vej til nettet.

Marginalerne var ganske enkelt ikke med Jammerbugt FC og 2-0 målet var, udover en klasse kasse, lidt af en mavepuster. Jammerbugt FC forsøgte at kæmpe sig tilbage i kampen og havde flere god muligheder. Heriblandt Bardhec Bytyqi som overplacerede et hovedstad med retning mod det lange hjørne, og senere gav et veleksekveret frispark fra Mads Larsen, arbejde til Middelfart keeperen.

De sidste ti minutter øgede Jammerbugt FC presset i et forsøg på at finde vejen tilbage til point, men den sidste afgørende aflevering glippede gang på gang. Skarpheden manglede, stolpe ind manglede – og nu mangler også tre point.

Jammerbugt FC – Middelfart: 0-2 (0-1)
44’ 0-1 Martin Conley, Middelfart
62’ 0-2 Kim Elgaard Dahl, Middelfart

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Glenn Rask, Søren V. Pedersen, Nikolaj Lyngø, Mads Larsen – Bardhec Bytyqi, Christian Rye, Zander Hyltoft, Sead Gavranovic (Max Møller)  – Sonny Jakobsen (Morten U. Thomsen), Victor Ahlmann (Bayan Fenwick).