Sådan vælger du den perfekte lampe

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Sådan vælger du den perfekte lampe

Det er ikke altid lige let, at finde lige den lampe som vil passe perfekt ind i netop dit hjem. For selvom der er mange forskellige man kan vælge mellem, og selvom det er noget vi allesammen har brug for, så er det ikke altid lige let at vide, om man skal vælge den ene eller den anden.

Så hvis du mangler inspiration til at finde en flot lampe til netop dit hjem, så læs endelig med her.

Find den rette stil

Grundlæggende set, er der lige så mange forskellige lamper at vælge mellem, som der er af alt muligt andet. Det gør det jo ikke just nærmere at snævre feltet ind – og derfor er det første skridt på vejen også at finde ud af, hvilken stil din lampe skal passe ind i.

En lampe kan i den grad understrege den indretningsstil du allerede har derhjemme, så det kan være en god idé at overveje om du leder efter noget minimalistisk, industrielt eller måske er du i virkeligheden på udkig efter et mere traditionelt design. Når du ved netop det, kan du gå i gang med at søge på markedet.

Genbrug kan være en guldgrube

Der kan være mange fordele ved at lede efter sine lamper i genbrug. Den første er naturligvis, at det ofte er en smule billigere, så hvis du har et stramt budget, kan det være en god måde at få flot design for få midler. 

Men det kan også være en oplagt mulighed for at finde noget der er en smule mere unikt end det du kan find i de normale forretninger. Hvis du er ferm på fingrene og selv kan skifte en fatning ud, er dine muligheder blot endnu større. Selvom det godt kan tage lidt længere tid at kigge i genbrugsbutikker, kan det være en fed måde at danne et personligt udtryk på.

I tvivl? Så gå efter en klassiker

Nogle gange er det bare ikke sikkert, at man har en klar idé i hovedet om hvad det er man går og drømmer om. Det kan også være du er usikker på, hvad der egentlig vil passe godt ind hos dig, eller vil kaste et ordentligt lys. Heldigvis har vi her i landet en rig tradition for tidsløse og smukke lamper, som på en eller anden magisk måde passer ind i alle hjem – uanset hvilken indretning man har.