Sådan sørger du for, at din hund aldrig bliver væk

Som hundeejer er der måske få ting, der kan vække den samme form for frygt, som hvis din hund pludselig skulle blive væk for dig. For normalt vil du jo holde dig tæt på din hund, så den altid har din støtte i nærheden. Men uden dig vil din hund have svært ved at navigere i den verden, der findes uden for hjemmet. Derfor er det altså også helt naturligt, at du som hundeejer er interesseret i at passe på, så det ikke sker, at din hund bliver væk.

Skaf et hundetegn til den

For det første skal du ud at købe et hundetegn til din hund. Du kan blandt andet finde et Basic hundetegn fra Myfamily – hos Dollardog.

-- annonce ---

Her skal du skrive de vigtigste informationer, så de altid vil være mulige at finde om halsen på din hund. På den måde vil folk kunne komme i kontakt med dig, hvis din hund nogensinde skulle blive væk for dig og fundet af nogle andre.

Vælg mellem ørechip eller tatovering

Udover det du selv vælger at gøre, så er det faktisk også lovpligtigt, at alle hunde er registrerede i Dansk Hunderegister. På den måde vil din hund altså altid være til at slå op her.

Men udover at din hund skal være registreret, så er det også lovpligtigt, at din hund enten har ørechip eller tatovering. På den måde kan man nemlig identificere din hund.

Selve registreringen kan du få hjælp til hos din dyrlæge. Hvis din hund derfor ikke er mærket eller registreret, så sørg for at få det gjort, inden hunden er 8 uger gammel. Selve denne registrering koster ikke alverden, men det er dit ansvar at få det gjort. Derfor skal prisen altså ikke afholde dig fra at følge lovgivningen på området.