Sådan skaber du et mere inspirerende kontormiljø

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Sådan skaber du et mere inspirerende kontormiljø

Kontorer er nok desværre næsten synonyme med kedsommelighed. For ideen om at man skal finde sig på rette og arbejde på samme plads dagen lang, virker nok ikke ligefrem inspirerende for de fleste. Men sådan behøver det heldigvis ikke altid at være. Tværtimod findes der masser af gode eksempler på arbejdspladser, der bryder med normen for at skabe et mere inspirerende kontormiljø. Læs med her for at få nogle ideer til, hvordan også du kan få det. 

Giv plads til fleksibilitet i indretningen

Noget af det, der kan gøre et kontor allermest uinspirerende, er, når man i indretningen insisterer på at sætte mennesker i kasser. For det er i virkeligheden ikke sådan, vi mennesker fungerer. Selvom struktur er vigtigt, så vil de fleste mennesker begynde at kede sig, hvis der ikke i et eller andet omfang er plads til fleksibilitet.

Med skærmvægge kan du ændre på kontorlayoutet fra dag til dag. Det giver mulighed for både at afskærme, som jo naturligvis er en nødvendighed nogle gange, og samtidig at åbne og ændre på rummet efter behov. Derudover er skærmvæggene støjabsorberende, så selvom der ikke er tale om en tyk betonmur, kan man sagtens holde fokus, når man arbejder.

Sådan et layout giver indtrykket af, at kontoret indretter sig efter medarbejderne og ikke omvendt. Ikke nok med at det kan føles mere indbydende for dine medarbejdere, så kan det også give dem bedre muligheder for fra time til time at finde sig til rette på en måde, der giver mening for dem. 

Læg op til samarbejde på kryds og tværs

Inspiration er sjældent noget, der bare rammer ud af det blå. Det er oftest noget, der opstår i mødet med noget nyt og udfordrende. Derfor er det oplagt at lade dine medarbejdere arbejde mere sammen på kryds og tværs for på den måde at inspirere hinanden.

Mange institutioner arbejder med strenge inddelinger, som er til for at effektivisere. Desværre kan det være på bekostning af det gode samarbejde og de fantastiske ideer, der kan opstå, når tingene er mere flydende. 

Hvis opdelingen i afdelinger fylder meget på dit kontor, kan du prøve at bløde lidt op i disse strukturer. Til en start kan du forsøge at lade folk fra forskellige afdelinger arbejde mere sammen. For det er aldrig til at sige, hvad der kunne opstå i et ukonventionelt samarbejde.