Sådan passer du på dine bildæk

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email


Hvad har dæk til fælles med konserves? De skal opbevares tørt, mørkt og køligt – og det skulle gerne give sig selv, hvorfor det er sådan. Vand giver ikke umiddelbart noget problem for gummiet, men skal selvfølgelig ikke have lov at hvile på fælge. Derimod udgør både sollys og varme problemer for gummiet og kan reducere dækkets levetid. Hvad kan du så ellers gøre for at værne om dine bildæk?

Kom godt i mål ved opbevaring af dæk

Dæk har ikke godt af at ligge på et støvet cementgulv, og det er der et par grunde til. For det første kan skidt og snavs med tiden nedbryde gummiet. For det andet kan det at lade dem ligge på et hårdt underlag give dem flade punkter. Første problem løser du ved slet og ret at sørge for, dine dæk er rene, før at du lægger dem fra dig. Men hvilket alternativ har du så, hvad opbevaring af dæk angår?

Overvej at få en dækreol i garagen

Fx kan du få en dækreol, dæk uden fælge kan stå på. Kort fortalt har en dækreol skinner i stedet for hylder, og du lægger dækkene fra dig ved at stille dem opret mellem to skinner. Det fede ved sådan en dækreol er, at det er nemt for dig at dreje dine dæk, hvilket du bør gøre i ny og næ for at være sikker på, at det ikke er de samme stykker gummi, der bliver udsat for pres under hele opbevaringen.

Har du ikke plads? Prøv et dækhotel

Hvad hvis du ikke har plads til en dækreol i din garage? Så kan du sende dem på hotel – altså på et såkaldt dækhotel på et bilværksted. Så er andre ansvarlige for, at de opbevares forsvarligt, og når det bliver tid til dækskifte, ja så kan du få dækkene monteret samme sted, som de bliver opbevaret.